EUR: 323,74 Ft
CHF: 280,00 Ft
2018. június 18., hétfő
Arnold, Levente

Belföld

Csalás történhetett a szegedi Mars téri piac felújítása során

Csalás történhetett a szegedi Mars téri piac felújítása során, az ügyben nyomozás folyik, és fennáll a veszélye, hogy a városnak vissza kell fizetnie 1,9 milliárd forint uniós támogatást – közölte Szabó Bálint jogász kedden a helyszínen.

Botka László 2009-ben büntetőjogi felelőssége tudatában úgy nyilatkozott, hogy a felújítani tervezett Mars téri piac ingatlanja a projektjavaslat benyújtásának időpontjában per- és igénymentes – mondta a Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője sajtótájékoztatóján.


Annak ellenére tette ezt, hogy az ingatlan használati jogával kapcsolatban peres eljárás volt folyamatban, ahogy ezt egy évvel később a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség is megállapította – közölte a jogász. Hozzátette: a polgármester a projekt elbírálásának időpontjáig sem jelezte a peres eljárást.

A Botka László vezette önkormányzat úgy hívott le 1,9 milliárd forint támogatást, hogy erre az uniós és magyar jogszabályok alapján nem lett volna lehetősége – hangsúlyozta Szabó Bálint, aki szerint a szocialista politikus ezzel csalást követett el.


A Likvid Kontroll Kft. vezetője közölte, az ügyben a Nemzeti Nyomozó Iroda ismeretlen tettes ellen 600 millió forintos kárértékű csalás miatt folytat eljárást. Az unió csalás elleni hivatala, az OLAF pedig vizsgálatot indított a Mars téri kereskedők bejelentése alapján.

Szabó Bálint szerint fennáll a veszélye annak, hogy a várost kár érheti, mert 1,9 milliárd forint uniós támogatást vissza kell fizetnie.

A jogász arra szólította föl a nyomozóhatóságokat, hogy gyorsítsák fel az összes büntetőeljárást, annak érdekében, hogy Botka László nem bújhasson a mentelmi jog mögé, és felelősségre vonhassák az összes általa az elmúlt 15 évben elkövetett bűncselekmény miatt.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek