EUR: 303,18 Ft
CHF: 267,27 Ft
2017. augusztus 20., vasárnap
István

Program

Egész nyáron csábít Tállya

Nem kell külföldre utazni, hogy izgalmas tájakat fedezzünk fel, különleges gasztronómiai élményeket szerezzünk és közben szórakozzunk is. Tállya, a Tokaj-Hegyalja gyöngyszeme októberig várja a látogatókat: hol sporttal, hol gasztronómiával, hol kultúrával, de – persze – mindig borral.

A Tállyáért Egyesület rendezésében szervezett programsorozat idén már harmadik alkalommal várja az érdeklődőket. Minden hétvégére más meglepetést tartogatnak, de az mindig azonos: magas színvonalú szórakozásra számíthat, aki hétvégente Tállyát választja.

Idén a tematikához komoly segítséget kaptak a szervezők Borbás Marcsi személyében, aki ajánlásaival teszi izgalmasabbá a programokat. A népszerű tévést a környék miliője és történelme inspirálta a gasztrokalandozás összeállításában, amelyhez az Oroszlános Borhotel adja a helyszínt.

Szeptember 22-én már bemelegít a helyszín egy BBQ-vacsorával, amelyet a nagy meglepetés októberben követ: akkor Kansas költözik Tállyára, hiszen a Tállyáért Egyesület Magyarországon először nemzetközi BBQ-versenyt rendez az amerikai KCBS – The Kansas City Barbeque Society szakmai felügyeletével. Igazi „versenyszmókerek” vezetnek be a lassú tűzön füstölt húsok világába.

A felszedett kilókat októberben le is lehet adni a Tokaj-hegyen, hiszen október 6–8-án rendezik a Tállya Challenge versenyt, ahol extrém terepfutásban, épített mountainbike-pályán versenghetnek a legkeményebbek.

Kapcsolódó Cikkek

 • Mindennapi kenyerünk

  Mindennapi kenyerünk

  Mindennapi kenyerünk

  Ünnepeljünk együtt augusztus 20-án!

  A rendszerváltozással szinte varázsütésre újra felelevenedtek a régi tradíciók. 1991-ben a demokratikusan választott Magyar Országgyűlés augusztus huszadikát Szent István napjaként hivatalos állami ünnepnek nyilvánította. Nemzeti ünnep tehát, a Magyar Köztársaság hivatalos állami ünnepe, mely egyben összefonódott az új kenyér ünnepével is. A legenda szerint István ereklyéjét 1083-as szentté emelésekor találták meg épen a koporsójában, és már az 1222-es Aranybulla is törvénybe iktatta a tiszteletét.

 • Megfőzte Zalaegerszeg!

  Megfőzte Zalaegerszeg!

  A rossz idő ellenére is sikeres volt a jótékonysági nap!

  Fesztiválhangulatban chilis bab, palacsinta,lángos, saláták, levesek,húsok sültek, főttek jó célért!

  Megfőzte Zalaegerszeg!

  A rendezvény lényege többek közt a Zala Megyei Szent Rafael Kórház Fizioterápiás Osztályának medence felújítása volt, ahol évi 5000 esetet látnak el, valamint, a Zala Különleges Mentők 38 fős szervezetének támogatása.