EUR: 309,50 Ft
CHF: 267,35 Ft
2017. szeptember 23., szombat
Tekla, Líviusz

Extra

Egy hétig bírta a vadonban Frei Tamás

Önszántából egy hetet töltött a vadonban Frei Tamás. Az író szeretett volna közel kerülni a természethez, egy vihar azonban szó szerint lemosta a hegyről.„Felmentem a hegyekbe. A francia–olasz Alpok csúcsai közé, két-háromezer méter magasra. A Mont Blanc közelében, a havas csúcs felé tartva” – írta közösségi oldalán Frei Tamás.
„Sátor, kemény sajt, hegyi pásztorok szalámija, fürdés a gleccserek olvadó patakjaiban, éjszakázás egyedül, sátorban, közel nulla fok körüli hidegben (kesztyűben aludtam, be kell valljam). Tulajdonképpen már két nap után, 48 óra elteltével azt éreztem, hogy hát ez az… hallom, érzem, szagolom, amit előtte nem. De aztán még inkább felnyílt bennem az »ősember«, a nem használt érzékszervek beindultak, és a negyedik éjszaka előtti este, sátorállításkor már olyan könnyedén és magától értetődő módon szórtam el a sátor körül pár méterre a kenyérmorzsát (hogy a hangyákat a sátor irányából eltereljem), mintha mindig is ezt csináltam volna.
A jéghideg hegyi patakok akkor már nem rémisztettek, hanem jólesett beléjük feküdni, megfürdeni, és a kövekbe kapaszkodni, hogy el ne sodorjon a víz. (…) Engem végül egy hét után mosott le, a szó szoros értelmében, a hegyről egy hatalmas vihar (az azért rémisztő volt, nekem legalábbis… ennyire ezek szerint nem lettem ősember), de valószínűleg jövőre is visszamegyek. Megpróbálok újra visszatalálni a mélyen rejlő emberi kódokhoz… mert nagy élmény volt” – tette hozzá az egykori műsorvezető.

Frei Tamás Fotók: Facebook

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtámadták a Pet Shop Boys tagjait

  Megtámadták a Pet Shop Boys tagjait

  Megtámadták a Pet Shop Boys egyik zenészét és stábja egyik tagját Rio de Janeiróban, a Copacabanán – tudósított a helyi médiára hivatkozva a The Guardian.

 • Vízben szült Szinetár Dóra

  Vízben szült Szinetár Dóra

  Vasárnap este született meg Szinetár Dóra harmadik gyermeke, Makranczi Benjámin. A Hot! magazinnak adott interjújában a színésznő elmesélte, hogy három gyerekének világrajövetele közül Benjaminét viselte a legjobban.

 • Több százmilliót bukott Schobert Norbi

  Több százmilliót bukott Schobert Norbi

  Sok százmillót bukott el az utóbbi években Schobert Norbi. Volt idő, amikor a fitneszedzőnek és feleségének, Rubint Rékának a napi megélhetés is gondot okozott, nem beszélve a 2015-ben kirobbant Buda-Cash- és Quaestor-botrányokról, amelyek után Norbi maga vállalta a részvényesek kártalanítását.