2019. február 19., kedd
Zsuzsanna

Extra

Megfenyegették Oszter Sándort

Háborúban áll Oszter Sándor a diósjenőiekkel. A színművész kapcsolata annyira megromlott a helybéliekkel, hogy már feljelentést is kellett tennie, amikor megfenyegették, és birtoka egyik épületét megrongálták.

A viszony akkor fordult rosszra, amikor egy évvel ezelőtt a helybeliek tudomására jutott, hogy Oszter Sándor gigantikus építkezésbe kezd. Ez nem is lett volna probléma, ha nem egy mesterséges tavat alakítana ki, amelynek vízellátását a falun átfolyó Jenő-patak biztosítja. A gond az, hogy ugyanez a patak táplálja a Börzsönyben lévő 27 hektáros tavat is, amely a helyi horgászegyesület kezelésében áll. A vita olyannyira elmérgesedett, hogy információink szerint a színész feljelentést tett, miután két férfi egy szóváltás után megfenyegette, majd az egyik vadászlesét is megrongálták és összefirkálták.

– Nem én vagyok az egyetlen, aki a helybéliek közül összeszólalkozott a művész úrral. Volt, akit meggyanúsított, hogy lopja a fáját, csak azért, mert nem támogattuk, sőt minden fórumon megtámadtuk az építési engedélyét. Oszter Sándor egyszerűen nem tartja be az együttélés szabályait – nyilatkozta a Lokálnak László, aki a munkálatok egy hónappal ezelőtti megkezdésekor személyesen is akart beszélni a diósjenői kastély urával, de nem járt szerencsével. Mint mondta, ha szomszédjuk egyszer venné a fáradságot és a bátorságot, s egy lakossági fórumon leülne velük beszélgetni, talán megnyugodnának a kedélyek. Így viszont marad a közutálat.

– Én a település vezetésén kívül nem nagyon ismerek olyan embert, akivel Oszter úr szóba állna, egyszerűen átnéz rajtunk. Sok horgásznak a horgásztó jelenti a megélhetést, ha az tönkremegy, a halak kipusztulnak, családok kerülnek veszélybe – magyarázta László, s hozzátette: még mindig bíznak az igazságszolgáltatásban és a jogrendben, valamint abban, hogy feljelentéseiket, fellebbezéseiket komolyan veszik majd a hatóságok, és sikerül megállítani az Oszter Sándor birtokán folyó beruházás folytatását, ami a Bors információi szerint épp szünetel, ám a patak továbbra is a színész tavát táplálja.

A témával kapcsolatban megkerestük Oszter Sándort is, de lapzártánkig nem sikerült beszélnünk vele.

Sokan azt sem értik, hogy miből telik egy ekkora beruházásra Oszteréknak, hiszen néhány évvel ezelőtt még súlyos pénzügyi problémákkal küszködtek, és árverezés fenyegette az Oszter-kastélyt. Először 750, majd 450 millióért kínálta eladásra a birtokot a színész, aki korábban azt mondta, azért lettek komoly anyagi gondjai, mert elvállalta a kezességet egy ismerőse hitelfelvételekor, a több száz milliós tartozást pedig tőle követelte a pénzintézet.

Oszter Sándor, Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színész. 2016.08.04 Fotó: Lokál


Oszter Sándor birtoka, villája. 2016.08.04 Fotó: Lokál

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Csepregi Éva babázni szeretne

  Csepregi Éva babázni szeretne

  Vajon készül-e a nagymamaságra Csepregi Éva, és hány unokát szeretne? A Neoton Família énekese és fia, Dávid közös próbáján járt a Családvarázs.

 • Maratonra készül Benkő Dániel

  Maratonra készül Benkő Dániel

  Az utóbbi időben nem sokat lehetett hallani Benkő Dánielről, hosszú időre elvonult a nyilvánosság elől. A Lokál most megkereste a lantművészt, aki nem mindennapi hírrel szolgál, a zenész elárulta, hogy 72 évesen nekivág a maratonnak.

 • Eljegyezték Katy Perryt

  Eljegyezték Katy Perryt

  Katy Perry és Orlando Bloom sokáig éltek se veled, se nélküled kapcsolatban, többször is szakítottak, mostanra viszont rájöttek, hogy együtt képzelik el a jövőjüket.

 • Abbie, a fekete démon

  Abbie, a fekete démon

  Abbie Holborn a Gordie Shore nevű amerikai valóságshowból vált ismerté, és rövid idő alatt nagyon sok rajongóra tett szert.