2019. január 18., péntek
Piroska

Extra

Elpusztult Buksi, az ország legöregebb kutyája

A 27 éves Buksi vasárnap hunyt el. Az ország, de talán a világ legidősebb kutyusának halálhírét gazdái a közösségi oldalon közölték.

Buksi egy sakál-farkas-husky-kertaljai keverék kutya volt. Az eb tavaly vált híressé, amikor kiderült, hogy akár Guinness-rekordot is dönthetne a világ legöregebb kutyájaként. A születési évét igazoló okmányok azonban elkeveredtek, így nem tudták hivatalossá tenni a világelsőséget.


Kádár Gyuláné, Buksi gazdája korábban elmondta, sajnos a dokumentumokat sehol sem találta. Édesapja, az eb eredeti gazdájának halála után az oltási könyvek is elkeveredtek.

/Fotó: Facebook

 

Buksi halálhírét a család a sárrétudvari Pegazus Lovarda és Vendégház közösségi oldalán közölte.
– Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a Buksi a világ legöregebb kutyája 2017 augusztus 26-án este eltávozott az örök vadászmezőkre. Jó vadászatot Buksi, emléked örökké megőrizzük! – írták. A poszt alá rengeteg együttérző komment is érkezett. Sokan örültek, hogy megismerhették Buksit, mint írták, a mindig barátságos jókedvű kutya szép életet élt. A gazdák azt is elmondták, hogy a nagy meleget Buksi szíve már nagyon nehezen viselte, legyengült, majd az örök vadászmezőkre távozott.


Buksi egyébként nem csak a lovardába látogatókat és az ismerőskét nyűgözte le. Rengeteg újságcikk jelent meg a kutyusról, aki Kubinyi Enikő, az ELTE Etológia Tanszékének tudományos munkatársának érdeklődését is felkeltette. A biológus, etológus vezetésével egy kutatócsoport több alkalommal látogatott el Sárrétudvariba, ahol az eb lakott. Kubinyi Enikő kutatási területe a szociális tanulás, etorobotika, a farkasok és kutyák szociális viselkedésének összehasonlítása, személyiségkutatás és viselkedésgenetika. Enikő és csapata a kutyák kognitív öregedését is kutatja, amihez Buksi kiváló alany volt.

A Lokál az állatkínzás ellen

Nem biztos, hogy mindenben egyetértünk, de az állatkínzás elleni harc közös ügyünk. Az emberi kegyetlenség sokszor határtalan, pedig az állatok csak szeretetet adnak, védtelenek. Küldjük börtönbe az állatkínzókat! A Lokál kiáll az állatok jogaiért, kövesse a „Börtönt az állatkínzóknak!” Facebook-oldalunkat! Kérünk mindenkit, aki állatokkal kapcsolatos brutalitással találkozik, írja meg nekünk a Facebook-oldalon, vagy küldje el a [email protected] címre. Bátran csatoljon fotót beszámolójához, hogy annak minél nagyobb hangot adjunk, ezzel növelve az esélyét, hogy az állatkínzó elnyeri méltó büntetését. Természetesen nem csak a tragédiával végződő esetekkel foglalkozunk. Sikertörténeteket, szerencsés kiszabadításokról, megmentésekről szóló sztorikat is megoszthatnak velünk. Ismerje meg a világ a névtelen hősöket is, akik folyamatos harcot vívnak a kegyetlen emberekkel!

Börtönt az állatkínzóknak! Kövessen minket a Facebookon:

https://www.facebook.com/bortontazallatkinzoknak/

További cikkeink:

Kapcsolódó Cikkek