2018. június 19., kedd
Gyárfás

Belföld

Fidesz: A szocialisták megháromszorozták a gáz árát

A szocialisták háromszorosára emelték a gáz árát, és kormányzásuk alatt a magyar emberek a fizetésükhöz képest a legmagasabb gázárat fizették Európában – olvasható az Országgyűlés Fidesz-frakciója által az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményben.

A kormánypárti képviselőcsoport Tóth Bertalan MSZP-frakcióvezető azon csütörtöki nyilatkozatára reagált, amely szerint “a kormány által évek óta magasan tartott gázárak” miatt az elmúlt évben a szükségesnél 50 milliárd forinttal többet fizetett az energiahordozóért a lakosság, miközben 2014 óta a felére esett a gáz világpiaci ára.


A Fidesz a közleményben hangsúlyozza, hogy kormányzásuk alatt 25 százalékkal csökkentették a lakossági gáz, a távhő és az áram árát, amivel a családok átlagosan évi 170 ezer forintot tudnak spórolni.

A rezsicsökkentés bevezetése óta a rezsihátralékok 40 százalékkal, a szolgáltatásból kikapcsolt lakossági fogyasztók száma pedig mintegy 30 százalékkal csökkent – írják.


“Ha a szocialistákon múlna, eltörölnék a rezsicsökkentést és hagynák, hogy Brüsszel és a multik döntsenek arról, mennyit fizessenek a magyar családok” – tartalmazza a Fidesz-közlemény.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek