2018. június 19., kedd
Gyárfás

Belföld

Azok beszélnek oktatási reformról, akik nemmel szavaztak a többletjuttatásokra

Az az ellenzék beszél most oktatási reformról, amely egyetlen olyan intézkedést sem szavazott meg, amelyik több pénzt biztosít az oktatásra, a családoknak és a pedagógusoknak – közölte a Fidesz-frakció csütörtökön közleményben az MTI-vel.

A képviselőcsoport ellenzéki képviselők nyilatkozataira reagált. Niedermüller Péter DK-alelnök egyebek mellett azt mondta, kormányra kerülve differenciált béremelést hajtanának végre az oktatásban. Dúró Dóra jobbikos képviselője pedig arról beszélt, hogy az iskolakezdés indokolatlanul nagy terhet ró a családokra, ezért szükség van arra, hogy a kormányzat, illetve 2018-tól a Jobbik-kormány intézkedéseket tegyen ennek csökkentésére.


A Fidesz közleménye kiemeli: Gyurcsányék csak elvonták a pénzt az oktatásból. “Több száz iskolát zártak be és a pedagógusoktól is elvettek egy havi bért”. Ugyanakkor “a baloldal és a Jobbik az idei és a jövő évi költségvetést sem szavazta meg, amely százmilliárdokkal több pénzt biztosít az oktatásra, az ingyenes tankönyvellátásra, a gyermekétkeztetés kibővítésére és pedagógus-béremelésre” – tartalmazza a dokumentum.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek