EUR: 326,02 Ft
CHF: 283,29 Ft
2018. június 21., csütörtök
Alajos, Leila

Belföld

Gyurcsány neje váltja Botkát?

Dobrev Klára, Gyurcsány Ferenc DK-elnök felesége lehet a baloldal közös miniszterelnök-jelöltje – írta a Figyelő. A meglebegtetett forgatókönyv szerint ez lenne az ára annak, hogy a volt szocialista miniszterelnök lemond közös listás helyéről.

Gyurcsány Ferenc már miniszterelnöki lemondásával is sokakat megváratott, s úgy tűnik, most is megkérné az árát annak, hogy félreálljon egy esetleges baloldali összefogás útjából, amelynek a jelek szerint az ő személye az egyik fő akadálya. A Figyelő szerint azonban Gyurcsány mégis lemondana közös listás helyéről, amennyiben feleségét, Dobrev Klárát jelölik az összefogás közös miniszterelnök-jelöltjének.


– Az MSZP minapi vezetőségi ülésén Hiller István választmányi elnök nekiment Botka László miniszterelnök-jelöltnek. Hiller állítólag nem elégedett Botkával, mert nem hozza az eredményeket. Nemtetszését fejezte ki azért is, mert kudarcot vallott a szövetségi politika, eddig egyetlen mérhető formáció sem csatlakozott a szocikhoz – írta a Figyelő.

A lap szerint Gyurcsány ezzel bizonyítaná, hogy kész megfelelni Botka feltételének, vagyis hogy ne kerüljön fel egy esetleges közös ellenzéki listára. Nem ez lenne az első eset, hogy Dobrev Klára államigazgatási szerepet vállal, hiszen korábban dolgozott a Pénzügyminisztériumban Draskovics Tibor tárcavezetése idején.


Fotó: Csudai Sándor

A lap arra is emlékeztetett, hogy Dobrev cége, az Altus 2014-ben 1,5 milliárd forintos keretszerződést kötött az Európai Bizottsággal uniós támogatásokhoz kapcsolódó tanulmányok készítésére, amiből arra következtettek, hogy Dobrev neve jól cseng a brüsszeli bürokraták köreiben is.

MTI Fotó: Varga György

A Figyelő információját lapzártánkig hivatalosan sem Dobrev Klára, sem Gyurcsány Ferenc nem cáfolta. Mindössze Varju László, a DK alelnöke minősítette ezt álhírnek, amikor a Simicska Lajos-féle Hír TV-ben kérdezték. A Lokál megpróbálta felhívni Gyurcsány Ferencet, de nem értük utol a DK elnökét.

Egyre több jel utal arra, hogy így vagy úgy, de az MSZP megszabadul Botkától. Korábban az is felmerült, hogy Kunhalmi Ágnes váltja majd őt a miniszterelnök-jelölti pozícióban.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • A politikai korrektség nyomában

  A politikai korrektség nyomában

  A politika arról szól, hogy az ember kapcsolódik-e saját hagyományaihoz, kultúrájához, vagy nem. A Nyugat a folyamatos hanyatlás állapotában van, ugyanakkor megvan arra is a képessége, hogy visszavágjon, hogy újra megszervezze saját magát.

 • Színesre sikeredett a Momentum új elnöksége

  Színesre sikeredett a Momentum új elnöksége

  Az országgyűlési választáson kudarcot szenvedő Momentum új elnökségéről készített körképet a Figyelő. A Figyelőnek nyilatkozó elnökségi tagok elárulták, hogy nemmel szavaznának a Stop Soros törvénycsomagra és hiányolják a szolidaritást a kormány bevándorlás-politikájából.

 • Hiába vigasztalják Ákost a barátai

  Hiába vigasztalják Ákost a barátai

  Ákost előszeretettel kezdik ki a balliberális megmondó emberek. Vajon miért? Erről, az elmúlt ötven esztendőről, a migránsválságról és Európa kereszténységéről is beszélgettek az alkotóval.