EUR: 311,38 Ft
CHF: 270,27 Ft
2018. február 19., hétfő
Zsuzsanna

Belföld

Gyurcsány neje váltja Botkát?

Dobrev Klára, Gyurcsány Ferenc DK-elnök felesége lehet a baloldal közös miniszterelnök-jelöltje – írta a Figyelő. A meglebegtetett forgatókönyv szerint ez lenne az ára annak, hogy a volt szocialista miniszterelnök lemond közös listás helyéről.

Gyurcsány Ferenc már miniszterelnöki lemondásával is sokakat megváratott, s úgy tűnik, most is megkérné az árát annak, hogy félreálljon egy esetleges baloldali összefogás útjából, amelynek a jelek szerint az ő személye az egyik fő akadálya. A Figyelő szerint azonban Gyurcsány mégis lemondana közös listás helyéről, amennyiben feleségét, Dobrev Klárát jelölik az összefogás közös miniszterelnök-jelöltjének.


– Az MSZP minapi vezetőségi ülésén Hiller István választmányi elnök nekiment Botka László miniszterelnök-jelöltnek. Hiller állítólag nem elégedett Botkával, mert nem hozza az eredményeket. Nemtetszését fejezte ki azért is, mert kudarcot vallott a szövetségi politika, eddig egyetlen mérhető formáció sem csatlakozott a szocikhoz – írta a Figyelő.

A lap szerint Gyurcsány ezzel bizonyítaná, hogy kész megfelelni Botka feltételének, vagyis hogy ne kerüljön fel egy esetleges közös ellenzéki listára. Nem ez lenne az első eset, hogy Dobrev Klára államigazgatási szerepet vállal, hiszen korábban dolgozott a Pénzügyminisztériumban Draskovics Tibor tárcavezetése idején.


Fotó: Csudai Sándor

A lap arra is emlékeztetett, hogy Dobrev cége, az Altus 2014-ben 1,5 milliárd forintos keretszerződést kötött az Európai Bizottsággal uniós támogatásokhoz kapcsolódó tanulmányok készítésére, amiből arra következtettek, hogy Dobrev neve jól cseng a brüsszeli bürokraták köreiben is.

MTI Fotó: Varga György

A Figyelő információját lapzártánkig hivatalosan sem Dobrev Klára, sem Gyurcsány Ferenc nem cáfolta. Mindössze Varju László, a DK alelnöke minősítette ezt álhírnek, amikor a Simicska Lajos-féle Hír TV-ben kérdezték. A Lokál megpróbálta felhívni Gyurcsány Ferencet, de nem értük utol a DK elnökét.

Egyre több jel utal arra, hogy így vagy úgy, de az MSZP megszabadul Botkától. Korábban az is felmerült, hogy Kunhalmi Ágnes váltja majd őt a miniszterelnök-jelölti pozícióban.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Sorra gyűlnek a Czeglédy elleni vádak

  Sorra gyűlnek a Czeglédy elleni vádak

  Már kilenc iskolaszövet ügyében, mintegy 6,3 milliárd forintos vagyoni hátrány okozása miatt folyik eljárás Czeglédy Csaba ellen – tájékoztatott pénteken a Csongrád Megyei Főügyészség.

 • A magyarok 70 százaléka aggódik az illegális migráció miatt

  A magyarok 70 százaléka aggódik az illegális migráció miatt

  Nem véletlenül lapítanak most azok az ellenzékiek, akik ellenezték a határkerítés megépítését, és álproblémáról beszéltek. A magyarok hetven százaléka aggódik az illegális bevándorlás miatt, de ugyanekkora azok aránya, akik elégedettek a kormányzat ez ügyben tett lépéseivel – mondta saját kutatásukra hivatkozva Orbán Balázs, a Migrációkutató Intézet főigazgatója az M1 aktuális csatorna műsorában.

 • Soros embertípusra vágyik az EU emberjogi biztosa

  Soros embertípusra vágyik az EU emberjogi biztosa

  A “homo sorosensus”, azaz a Soros embertípus létrehozásának szükségességéről értekezik Nils Muiznieks, az Európa Tanács (ET) emberi jogi biztosa egy 2009-es dokumentumban – írta Hírado.hu. Eközben az ENSZ Magyarország számára elfogadhatatlan migrációs politikát diktáló vitaindító anyagát az a Louis Arbour, migrációért felelős különleges képviselő jegyezte, aki öt évig volt a Soros féle Nyílt Társadalom Alapítvány pénzügyi hátterével működő Nemzetközi Kríziscsoport vezérigazgatója és akit maga a milliárdos tüntetett ki a Soros-egyetemen 2010-ben.