EUR: 322,48 Ft
CHF: 279,73 Ft
2018. június 20., szerda
Rafael

Belföld

Halálra éheztették a lovat

Nincs határa az emberi kegyetlenségnek-aljasságnak. A Bottyán Equus Hungária Ló és Kutyaotthon munkatársai augusztus elején, lakossági bejelentésre mentek ki egy Csongrád megyei tanyára, ahol embertelen körülmények között tartottak lovakat. Egyikük az állatvédők beavatkozása ellenére is elpusztult.

– Elképesztő körülményeket tapasztaltunk a sándorfalvai tanyán. A lovak össze-vissza, csövekhez, fákhoz, ekevashoz voltak kikötve, látszott rajtuk, hogy nincsenek rendesen gondozva. A porban egy Amulett nevű ló feküdt, látszott rajta, hogy éheztetik – kezdte lapunknak Rédei Éva, a Bottyán Equus Alapítvány képviselője.


Fotó: Facebook

 

Kiderült, hogy a tanyán uralkodó körülmények miatt már korábban is több bejelentés érkezett. A helyszínen hét ló tengődött, többek között egy kiscsikó is, amely bár állt a lábán, láthatóan nagyon rossz állapotban volt. – A kiscsikót is elszállítottuk a menhelyünkre, szerencsére már elindult a fejlődés útján. Amulett is javulást mutatott, ám ő sajnos elpusztult. Nem tudom felfogni, hogy az emberek miért ilyen kegyetlenek. Amulett fénykorában sikeres díjugrató ló volt – magyarázta Rédei Éva.

Fotó: Facebook

 

Az alapítvány munkatársait a szegedi rendőrkapitányság készenléti szolgálata is elkísérte, amely nagyon jó munkát végzett. Megtudtuk, hogy az állatorvos szakvéleménye alapján hamar elrendelték a csontsovány, közvetlen életveszélyben lévő lovak lefoglalását, átadva a terepet a bűnügyi helyszínelő csapatnak. A Lokálnak a Csongrád megyei rendőr-főkapitányság is megerősítette, hogy az ügyben állatkínzás miatt indult eljárás.


Fotó: Facebook

 

– A lovak gondozóin látszott, hogy alkalmatlanok, alig álltak a lábukon, amikor kiérkeztünk. A lovak tulajdonosa pedig azt mondta, hogy ő hónapok óta nem járt a helyszínen ellenőrizni, mi folyik ott. Magyarországon sajnos nincs kialakult lótartási kultúra és az is felháborító, hogy az elkövetők megússzák felfüggesztett börtönbüntetéssel vagy pénzbírsággal, pedig börtönben lenne a helyük – zárta gondolatait Rédei Éva, aki hozzátette, az alapítvány jelenleg 27 lovat gondoz, és ha azok felépülnek, örökbe adják őket.

További cikkeink:

A Lokál az állatkínzás ellen!

Nem biztos, hogy mindenben egyetértünk, de az állatkínzás elleni harc közös ügyünk! Az emberi kegyetlenség sokszor határtalan, pedig az állatok csak szeretetet adnak, védtelenek! Küldjük börtönbe az állatkínzókat! A Lokál kiáll az állatok jogaiért, kövesse a „Börtönt az állatkínzóknak!” Facebook-oldalunkat. Kérünk mindenkit, aki állatokkal kapcsolatos brutalitással találkozik, írja meg nekünk a Facebook-oldalon vagy küldje el a szerkesztoseg@lokal.hu címre. Bátran csatoljon fotót beszámolójához, hogy annak minél nagyobb hangot adjunk, ezzel növelve az esélyét, hogy az állatkínzó elnyeri méltó büntetését. Természetesen nem csak a tragédiával végződő esetekkel foglalkozunk. Sikertörténeteket, szerencsés kiszabadításokat, megmentéseket is megoszthatnak velünk. Ismerje meg a világ a névtelen hősöket is, akik folyamatos harcot vívnak a kegyetlen emberekkel!

Börtönt az állatkínzóknak! Kövessen minket a Facebookon:

https://www.facebook.com/bortontazallatkinzoknak/

Kapcsolódó Cikkek