2017. november 20., hétfő
Jolán

Belföld

Javultak a fogyatékosok elhelyezkedésének esélyei

Az elmúlt húsz évben jelentősen javultak a fogyatékos emberek munkaerőpiaci elhelyezkedésének esélyei, és a jelenlegi munkaerőhiány is újabb lehetőségeket nyit – mondta a szombati Magyar Hírlapban Vég Katalin, a Salva Vita Alapítvány ügyvezető igazgatója.

Hozzátette, bár maradtak, akik kevésbé nyitottak a fogyatékosok foglalkoztatására, már egyre több munkaadó várja a megváltozott munkaképességű emberek jelentkezését. Van még dolga az alapítványnak ezen a területen, de mindent összevetve jó irányba haladnak a dolgok – összegzett.


A fogyatékos embereket segítő civil szervezetek évente pályázhatnak kormányzati forrásokra, a Salva Vita Alapítvány a pályázat egyik korábbi nyertese, amely az idén harmadszor megrendezett Neked munka, nekem álom! program keretében kétszázhetven fogyatékos embernek adott lehetőséget arra, hogy kipróbálja a hozzá legközelebb álló munkát, és több száz munkáltató találkozhatott személyesen dolgozni vágyó fogyatékos emberekkel, megtapasztalva képességeiket, lehetőségeiket.

Az idei, fogyatékosokat segítő szervezetek szakmai programjait támogató állami pályázat is lezárult, keretösszege 171,5 millió forint volt.

Kapcsolódó Cikkek

 • Ők szavazták meg a migránsok betelepítését

  Ők szavazták meg a migránsok betelepítését

  Állandó, felső kvóta nélküli migráns-betelepítési rendszert fogadtak el az Európai Parlament csütörtöki plenáris ülésén. A Soros-terv részét képező lépés értelmében azok a tagállamok, amelyek nem hajlandóak az automatikus befogadási rendszer kialakítására, elesnek az uniós támogatásoktól.

 • Indul a karácsonyi roham

  Indul a karácsonyi roham

  Készüljön fel az ünnepi kiadásokra a Pénzügyi Navigátorral! Magyarországon is egyre inkább meghonosodik egy amerikai szokás, a Fekete Péntek, vagyis a Black Friday.

 • Zsidó áldozatokon viccelődött a Jobbik

  Zsidó áldozatokon viccelődött a Jobbik

  Szalonképtelen! Jobb helyeken ezt mondják egy olyan pártra, amely sorozatban tesz különféle antiszemita kijelentéseket. A Jobbikról ezúttal az derült ki, hogy a párt tagjai a holokauszt áldozatainak számán élcelődnek egy újabb, nyilvánosságra került hangfelvételen.

 • A kaptárköveket óvják a Bükkben

  A kaptárköveket óvják a Bükkben

  A kaptárkövek megóvására koncentrál a Bükki Nemzeti Park Igazgatósága (BNP), amely erre 180 millió forintot nyert uniós pályázaton – közölte a park az MTI-vel.