EUR: 309,95 Ft
CHF: 267,83 Ft
2017. szeptember 21., csütörtök
Máté, Mirella

Egyéb Szombathely

Kenyér és hit

Augusztus 20. nemcsak az államalapítás, de az új kenyér ünnepe is: az idei búza beérett, learatták és megsütik belőle az első kenyeret. Mennyi munka, mennyi szorgos kéz, mire a gabonából finom falat lesz! Legalább ilyenkor, egy évben egyszer gondoljunk erre is – ebben mutatkozik meg igazán a közösség ereje. Mikor az ünnepi szentmisén a veknit megszentelik, azok az értékek válnak kézzelfoghatóvá, amelyekért István királyunk harcolt.

Fotó:CSG

Fotó:CSG

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • 710 milliót költhetnek épületek és udvarok felújítására

    710 milliót költhetnek épületek és udvarok felújítására

    A sajókazai Radvánszky-kastélyban igazgatói értekezlettel egybekötött tanévnyitót tartottak, ahol jelentős mértékű fejlesztéseket jelentettek be. A rendezvényen Demeter Zoltán országgyűlési képviselő, az Országgyűlés Kulturális Bizottságának tagja elmondta, hogy a kormány 2010-től 2017-ig 572 milliárd forinttal költött többet oktatási célokra, mint a korábbi kormányok.

  • Országos íjászverseny volt Sötétvölgyben

    Országos íjászverseny volt Sötétvölgyben

    Az idén már második alkalommal rendezte meg a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az Alisca Katasztrófavédelmi Országos Íjászversenyt a Szekszárdhoz közeli Sötétvölgyben, ahol a katasztrófavédelem mellett a rendőrségtől, a büntetés-végrehajtástól, a vízügytől és az országgyűlési őrségtől is érkeztek versenyzők.