EUR: 324,12 Ft
CHF: 280,91 Ft
2018. június 21., csütörtök
Alajos, Leila

Egyéb Szombathely

Kenyér és hit

Augusztus 20. nemcsak az államalapítás, de az új kenyér ünnepe is: az idei búza beérett, learatták és megsütik belőle az első kenyeret. Mennyi munka, mennyi szorgos kéz, mire a gabonából finom falat lesz! Legalább ilyenkor, egy évben egyszer gondoljunk erre is – ebben mutatkozik meg igazán a közösség ereje. Mikor az ünnepi szentmisén a veknit megszentelik, azok az értékek válnak kézzelfoghatóvá, amelyekért István királyunk harcolt.

Fotó:CSG

Fotó:CSG

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • 650 perc zene

  650 perc zene

  650 perc zenével tisztelegtek a 650 éves Kecskemét város előtt a kecskeméti szólisták és együttesek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében a Nagytemplom ódon falait töltötték meg zenével a múlt szombaton reggeltől egészen estig.

 • Megújul a színház, uszoda épül

  Megújul a színház, uszoda épül

  A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is.

 • Ne dobj mindent a kukába!

  Ne dobj mindent a kukába!

  Észre sem vesszük, de hétköznapi tevékenységeink során számtalanszor esünk abba a hibába, hogy egy-egy tárgyat, már feleslegessé váló használati eszközt a kukába dobunk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mások számára az még hasznos lehet, vagy újragondolva adott esetben még saját magunk is újra tudnánk hasznosítani.