2018. május 26., szombat
Evelin, Fülöp

Külföld

Kimentették a csecsemő egyik bátyját is a romok alól

Kimentették a hét hónapos fiúnak az egyik bátyját is kedd délelőtt az olaszországi Ischia szigetén, amelyen hétfőn este 4-es erősségű földrengés volt.

A csecsemőt már hajnalban sikerült kiemelni, és úgy tűnik, az ijedtségen kívül nincs baja. A két fiú harmadik fivérét is betemették a romok, ő is túlélte a katasztrófát, a mentők beszélni tudnak vele, de kiszabadítaniuk délig nem sikerült. A gyermekek szülei sértetlenül kerültek ki házukból, ők egy másik szobában voltak a rengéskor.


A katasztrófa számos lakóházat rongált meg és összedöntött egy templomot, amelyben egy idős nő a halálát lelte. Életét vesztette még egy ember, róla nem közöltek részleteket.

A természeti csapásban 39-en megsérültek és mintegy 2600-an hajléktalanná váltak. A földmozgás főleg Casamicciola és Lacco Ameno települést érintette.

Ischia vulkáni eredetű sziget a Nápolyi-öböl északi részén és rendkívül népszerű nyaralóhely. Becslések szerint jelenleg mintegy 250 ezer ember – helyi lakosok és turisták – van a szigeten. Sok nyaraló utórengésektől tartva úgy döntött, hogy a tervezettnél hamarabb távozik.

Kapcsolódó Cikkek