EUR: 317,73 Ft
CHF: 279,90 Ft
2019. február 16., szombat
Julianna, Lilla

Extra

Koko: Nem korai, hogy nyolc hónap után megkértem Kata kezét

Nyolc együtt töltött hónap után megkérte maratoni futó kedvese, Katalin kezét Kovács „Koko” István. Az olimpiai bajnok bokszoló különleges alkalmat talált a lánykérésre: egy 226 kilométeres, embert próbáló hosszútávú triatlon bajnokság teljesítése után húzta párja ujjára a gyűrűt. A visszavonult ökölvívó csak a Lokálnak mesélt boldogságáról.

Fáradtság, elégedettség és elképesztő boldogság látszik Kovács „Kokó” István arcán azon a fotón, ami a nagyatádi ExtremeMan hosszútávú triatlon bajnokság teljesítése után készült róla. Ez nem is csoda, hisz addigra már 226 kilométer volt mögötte, ahogy ő fogalmaz, megtett 2800 karcsapást a vízben, tekert a pedálon 160 ezret és „lépett” 40 ezret, mindezt 11 óra alatt. Hihetetlenül hangzik, de nem is ez volt a legnehezebb számára, hanem az, hogy tudta: lépésről lépésre közelebb kerül ahhoz, hogy megkérje szerelme kezét, ami új fejezetet nyit az életében. A M4 Sport műsorvezetője három hónapon át szervezte, hogy minden tökéletes legyen és Katalin még csak ne is sejtse, hogy óriási meglepetés várja. Vajon mi lett volna, ha mégsem sikerül teljesíteni a távot?
– Ez egy percig sem jutott az eszembe, tudtam, hogy célba fogok érni és megkérem Kata kezét! Ez volt a harmadik teljes távú megmérettetésem, és a napi edzés ugyanúgy megvan, mint a profi karrierem alatt. A sport szeretete megmaradt, de az utóbbi években teljesen megváltozott az életem. 2012-ben futottam le az első maratonom, az is csodálatos volt, de utána láttam egy motiváló összefoglalót az Ironmanről, így eldöntöttem: azt is teljesíteni fogom. Ezért tanultam meg rendesen úszni is. Persze nem csak ez változott. Másfél évvel ezelőtt váltam el, és bár nyitott voltam egy új kapcsolatra, Kata előtt nem volt senki, aki ennyire érdekelt volna. Egyszerűen berobbant az életembe, pár nap után már éreztem, hogy mi összeillő pár vagyunk, és csak reméltem, hogy ő is így gondolja. Tisztelem azt a teljesítményt, amire maratoni futóként, sportemberként képes, de ami igazán megfogott benne, az az elképesztő nyitottság, ami áradt belőle, és az, hogy előítéletek nélkül akart engem megismerni. Önmagamért szeret! Pillanatok alatt vált ez a kapcsolat szorossá, néha meg is ijedtünk ettől az érzéstől, mert más kapcsolatoknál évek kellenek ilyen összetartozáshoz. Az sem zavar, hogy kilenc évvel fiatalabb nálam, egyáltalán nem számít. Ezért sem tartom korainak, hogy nyolc hónap után megkértem a kezét. Beavattam a barátainkat és a családunkat is a tervembe, ott volt a párom édesanyja is. Nagyon megható volt az egész. Természetesen a gyűrűt is titokban vettem, én választottam és nagyon tetszett Katának, csak a méreten kellett igazítani, mert azt nem találtam pontosan el. És hogy mikor lesz az esküvő? Azt gondolom, hogy amikor mindketten úgy érezzük, hogy itt az ideje, korábban még az eljegyzésen sem gondolkodtam. Minket most csak a boldogságunk érdekel – mosolygott a 47 éves olimpiai és világbajnok bokszolónk, aki a közösségi oldalán megható szavakkal osztotta meg követőivel a nagy hírt a verseny után.
„Nem tudom, másnak mit jelent az eljegyzés, de nekem az utolsó harminc perc egy álomszerű utazás volt, hiszen tudtam, hogy a célvonal túloldalán vár majd a szerelmem, aki igent fog mondani a kérdésemre. A célegyenes előtti utcánál kaptam meg Zsolt barátomtól a kötelező magyar zászlót, jó haverként feltette a féltő, de inkább vicces kérdést, nem akarok-e inkább lelépni balra, mert ha igen, hozza a kocsit, de eszemben sem volt, tudtam, életem legszebb és legfontosabb befutója következik. Az az öröm, hogy megkérem Kata kezét, teljesen elfelejtette azt a boldogságot, hogy az óra tanúsága alapján 11.09-re beérek, ami több mint 23 perces javítás a tavalyihoz képest.”


Kovács István Kokó (Fotó: Máté Krisztián)

Kovács István Kokó (Fotó: Máté Krisztián)

Kapcsolódó Cikkek