2018. június 19., kedd
Gyárfás

Belföld

Kunhalmi keresztbe tett Botkának

Már lassan követni is nehéz az MSZP belső feszültségeit. A legutóbbi hírek szerint ugyanis hiába bízta meg Botka László miniszterelnök-jelölt Tóth József angyalföldi polgármestert a párt budapesti kampányának irányításával, a fővárosi szocialisták ugyanerre a feladatra Kunhalmi Ágnest nevezték ki.

Újabb fejezetéhez érkezett Botka László miniszterelnök-jelölt és Molnár Zsolt elnökségi tag harca az MSZP-n belül. Emlékezetes, hogy Botka leárulózta párttársát, mire az pártállami időket idéző vádaskodásnak titulálta mindezt. A csatát Molnár Gyula elnök megelégelte, és a múlt hétre „raportra” hívta a veszekedő feleket. Előtte azonban Molnár Zsolt Szegedre látogatott, hogy rendezze nézeteltérését Botka László polgármesterrel. A nyilvánosság előtt aztán látványosan kibékültek, de azóta többször kiderült, hogy mindez színjáték volt.


Fotó: Csudai Sándor

Először Botka múlt kedden bejelentette, hogy az MSZP általa vezetett országos választási bizottsága Tóth József angyalföldi polgármestert bízta meg a szocialisták fővárosi kampányának szervezésével, irányításával. Csakhogy aznap reggel Molnár Zsolt arról nyilatkozott: a fenti feladatot, vagyis a fővárosi kampány irányítását ő látja el. Tehát lényegében Botka Tóth Józsefre cserélte Molnár Zsoltot.

Újabb csavar a történetben, hogy a Magyar Nemzet szerint Botka szándékai ellenére a fenti bejelentését követő napon, vagyis múlt szerdán a fővárosi MSZP úgy döntött: a szervezet elnökét, Kunhalmi Ágnest jelölik a fővárosi választási bizottság élére, Őrsi Gergely ügyvezető alelnök pedig kampányfőnök lett. Az ellentét ismét csak Gyurcsány Ferenc miatt éleződött ki, ugyanis Botka hallani sem akar a vele való összefogásról, de a budapesti MSZP kudarcnak tartaná, ha nem tudnának megállapodni vele és pártjával, a DK-val.


/Fotó: Kovács Tamás

– Bár Molnár Zsolt már nem fővárosi elnök az MSZP-ben, a valódi vezetés továbbra is az ő kezében van, azaz emberein keresztül nála marad a választási stratégia irányítása. Ez komoly ütés Botkának, aki miniszterelnök-jelöltként magának szeretné fenntartani a jogot a kampány stratégiai kérdéseinek eldöntésére – írja a helyzetről a b1.blog.hu. A labda mindenesetre Botkánál van, a Magyar Nemzet szerint ugyanis a fővárosi MSZP-sek most arra várnak, hogy a miniszterelnök-jelölt mikor változtat a stratégiáján, mert elkerülhetetlennek tartják, hogy párton belül és párton kívül is mindenkivel kiegyezzen.

Kapcsolódó Cikkek