EUR: 324,12 Ft
CHF: 280,91 Ft
2018. június 21., csütörtök
Alajos, Leila

Belföld

Magyarország a világ kilencedik legbiztonságosabb helye

Közzétette a brit külügyminisztérium (FCO) az alacsonyabb kockázatúnak minősülő országok listáját, melyen hazánk a kilencedik helyen szerepel.

 A legnépszerűbb brit turisztikai célpontok közül néhányat – köztük Spanyolországot, Franciaországot, Törökországot, Tunéziát és Belgiumot – a közelmúlt eseményei miatt veszélyesnek minősítettek – írja a Híradó.hu.

Hazánk Közép-Európából egyedüliként szerepel az FCO által közölt információk alapján a Daily Star által összeállított legbiztonságosabb turisztikai célpontok 10-es világlistáján. Az írásban kiemelik Budapest építészeti szépségeit és Magyarország gyönyörű tájait is.

Az összeállításban azok az országok szerepelnek, amelyeket az FCO alacsony vagy minimális kockázatú kategóriába sorolt és emellett turisztikai szempontból vonzó helynek számítanak:


  1. Chile

  2. Svájc

  3. Bhután

  4. Tuvalu

  5. Fidzsi-szigetek

  6. Új-Zéland

  7. Izland

  8. Málta

  9. Magyarország

10. Írország

Kapcsolódó Cikkek

 • 145 millióba kerül egy migráns a németeknek

  145 millióba kerül egy migráns a németeknek

  Egyetlen menekült 450 ezer eurójába, vagyis mintegy 145 millió forintjába kerül Németországnak – számolták ki német gazdasági szakemberek, akik egyre inkább azt hangoztatják: a “wilkommenspolitik” nem hasznára válik, hanem egyre nagyobb kárt okoz a német gazdaságban.

 • Ennyien még sosem jöttek

  Ennyien még sosem jöttek

  „Az eddigi legjobb sörfesztivált zártuk” – értékelte a hétvégét Szutter Levente, a szervező Tatabánya Pont vezetője.

 • Kövér: Jó reggelt kívánok a nyugati politikusoknak

  Kövér: Jó reggelt kívánok a nyugati politikusoknak

  Nagy kedvence a Trónok harca sorozat. Olyan kispályás futballcsapatban játszik immár negyven éve, amely most két ponttal vezeti a bajnokságot. És huszonhat éve nem ült sem metrón, sem villamoson, de még BKV buszon sem.