EUR: 318,59 Ft
CHF: 274,16 Ft
2018. május 24., csütörtök
Eszter, Eliza

Program Zalaegerszeg

Megfőzte Zalaegerszeg!

A Magyar Vörös Kereszt csapata idén chilis babbal készült
Fotó: Inhof András

A rendezvény lényege többek között a Zala Megyei Szent Rafael Kórház fizioterápiás osztályának medencefelújítása volt, valamint a Zala Különleges Mentők 38 fős szervezetének támogatása. A csapat 15 tagja – akik a támogatásból további képzéseket, felszerelések beszerzését tervezik – nemrég megszerezte az ENSZ-minősítést, ezért katasztrófák esetén Zalaegerszegen, illetve a világ bármely pontján bevethetők kutató-mentő csoportként.

Lendületes programokkal, ritmusos tánccal, operett-előadással és sportbemutatókkal színesített rendezvényen fogott össze a város és merítette fakanalát a bográcsokba, izzította a faszént, szeletelte a húst és a zöldséget.


A Kvártélyház színésze, Hertelendy Attila zenei műsorral szórakoztatta a résztvevőket
Fotó: Inhof András

Ínyencségek sültek-főttek, mediterrán illatok lengedeztek, munkahelyi csapatok fogtak össze, bár az időjárás egészen délutánig nem enyhült. A bátrabbak megmártóztak, a félősebbek a pálinkás- és söröspoharakat emelgették vagy csak kóstolgattak. Csupán a gasztronómiáért is érdemes volt kilátogatni a fürdőhelyre, ám a nemes cél azokat is odavonzotta, akik tenni akartak embertársaikért, alig 500 forintos hozzájárulással.

Sárga Sándor a különleges mentők vezetője mesélt a segítség fontosságáról
Fotó: Inhof András

Sárga Sándor, a zalaegerszegi Különleges Mentők Búvár Szakosztályának vezetője lapunknak elmondta: a mentéseken való részvételre gyűjtenek. Mindenkinek megköszönt minden fillért, amit erre a célra biztosított. Az egyesület most szerezte meg újra a nemzetközi minősítését. Eddig is részt vettek külföldi bevetéseken, jártak Indonéziában, Szerbiában árvíz, földrengés során, segítenek mindenhol, ahol szükség van rájuk.


A Hatvad csapatszakácsa, Rakos Balázs tárkonyos vadragulevest főzött, amelybe nyolc kiló vaddisznócomb és -gerinc kerül. Fél óra alatt eladtak belőle egy félkondérnyit.

A rendezvényen legénybúcsús rendőrök is képviseltették magukat. A 28 éves, hétvégén nősülő László András kapta a feladatokat, aki Nagy Dorinát veszi feleségül: énekelt az Egerszeg Rádió élő adásában, poénos aláírásokat gyűjtött, sőt rózsaszín papucsban gólyalábon közlekedett.

Halász Gabriella, a Szent Rafael Kórház igazgatója szerint immár második alkalommal volt fontos a lakosságnak, hogy kórházi célra gyűjtsön ezen a rendezvényen. A medence felújítása több mint harmincmillió forintba kerül, és bízott benne, hogy jó pár millió forintot sikerül összegyűjteni. Így lett!

Dr. Halász Gabriella köszönetét fejezte ki a rengeteg csapatnak a szervezőknek az adományért
Fotó: Inhof András

A következő jótékonysági rendezvény szeptember 2-án, szombaton lesz a Zalaegerszegi Vadpörkölt és Borfesztiválon, ahol a vadfőzés keretében a Zala Megyei Szent Rafael Kórház Onkológiai Osztályának támogatására gyűjtenek a szervezők.

Kapcsolódó Cikkek

 • A Duna összeköt! Ezek a pazar nyári programok várnak Budapesten

  A Duna összeköt! Ezek a pazar nyári programok várnak Budapesten

   A főváros nyári, Dunához kapcsolódó kulturális és sportrendezvényeiről: a Szabihídról, Szabad Tér Színház és a Margitszigeti Szabadtéri Színpad 80. évadjáról, a Dunapest Fesztiválról, valamint a Budapest Urban Games – városi sportok fesztiváljáról számoltak be a humán főpolgármester-helyettes mellett a projektgazdák ma a Bálna Budapestben megrendezett sajtótájékoztatón.

 • VIP-vendégeket keres a The Chainsmokers

  VIP-vendégeket keres a The Chainsmokers

  Magyar fiatalokért kampányol a Dj Duó a Balaton Soundon Szövegértési nehézséggel küzdő magyar gyerekek segítéséért kampányol a Balaton Sound támogatásával a Zamárdiban idén fellépő The Chainsmokers duó.

 • Újabb hedonista partit ad Pásztor Anna

  Újabb hedonista partit ad Pásztor Anna

  A Hedonista olyan exkluzív party-sorozat, amelyet Pásztor Anna, a népszerű és merész popdíva álmodott meg. A különleges hangulatú, minőségi produkciókkal teli, immár harmadik Hedonista Party központi témája az ízléses erotika területeinek bemutatása a művészet eszközeivel – minőségi és tartalmas szórakozás, amely a titkon bennünk lappangó vágyaknak a művészet eszközeivel teremt teret és elégít ki azokat.

 • A Brit Floyd újra Budapestre jön

  A Brit Floyd újra Budapestre jön

  A Brit Floyd három év után visszatér Magyarországra. Napjaink legnagyobb szabású Pink Floyd tribute showja november 20-án a Barba Negra Music Club színpadán lesz látható és hallható.