EUR: 319,65 Ft
CHF: 277,05 Ft
2018. május 26., szombat
Evelin, Fülöp

Extra

Megírta végrendeletét Stadler József

Bár megírta végrendeletét, nem gondol még a halálra Stadler József. Két hétig Siófokon árulta a könyvét, de pár nap múlva egy füredi luxusszállodába költözik, ahol tanácsadóként dolgozik. Az elnöki lakosztályban alszik majd, és alig várja, hogy kipróbálhassa fiatal menyasszonyával a hatalmas franciaágyat.

Mint a Lokál megírta, az egykori juhászt adócsalásért eddig tizennyolc év börtönre ítélték, aminek a felét le is ülte. Márciusban a bíróság első fokon megint hatvan hónapra rács mögé küldte, de Józsi bácsi fellebbezett, ősszel folytatódik a pere. Két hete viszont Siófokon minden reggel nyolctól éjfélig a tóparton árulja a könyveit és az őt ábrázoló pólókat. Mindenki Józsi bácsija úgy érzi, élete legnagyobb hibáját követte el, hogy másfél évig ki sem mozdult akasztói irodájából.


– Csak itt, a Balaton partján szembesültem az emberek őszinte szeretetével. Olyan, mintha újjászülettem volna – mesélte a Lokálnak Stadler József. – A fürdőzni indulók rám mutatnak, és mondják: nézd, ott a Józsi bácsi. Ők majd akkor vesznek tőlem könyvet, ha kijönnek a vízből. Hogy bírom a hőséget? Egész jól. Mindig akad az árnyékban egy asztal, ahová leülhetek egy pohár hideg szódát meginni, közben tehetős vállalkozókkal beszélgetek a gazdaságról, ismeretlenek sört hoznak, kezet fognak velem, hátba veregetnek.

Józsi bácsi eddig a siófoki víztorony mellett, egy tízemeletes toronyház legfelső szintjén bérelt egy kis lakást, de gondolatban már a túlsó parton, Balatonfüred legelegánsabb szállodájában hűsöl.


– Nemrég telefonált a legelegánsabb balatonfüredi szálloda igazgatója. Hallotta, hogy itt árulok, kérdezte, vacsoráznék-e vele. Kocsit is küldött értem, felajánlotta, hogy költözzek át a könyveimmel az ő strandjára, lakjak az elnöki lakosztályában, és dolgozzak neki tanácsadóként. A megbeszélés végén egymás tenyerébe csaptunk. Úgy érzem, minden téren férfi vagyok, szóval fölhívtam a menyasszonyomat, meghívtam magamhoz Füredre, és kipróbáljuk az elnöki lakosztályban a hatalmas franciaágyat – mosolygott.

Akasztón lesz a sírhelye

Stadler József ősztől élete három legnagyobb kihívására készül. – A legfontosabb, hogy a bíróságon bebizonyítsam az ártatlanságomat. Azután visszaszerzem a stadiont, és feleségül veszem a menyasszonyomat – sorolta Józsi bácsi. Azt is elárulta, hogy már megírta a végrendeletét, amelyben sok mindent nem hagy a gyerekeire és a menyasszonyára. Bár Hartán, a szülei mellé váltotta meg sírhelyét, úgy gondolja, mégsem ott, hanem Akasztón szeretne majd megpihenni. Hiszen minden odaköti, a barátai, a munkája és a sikerei.

További cikkek:

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Együtt küzdenek a sztárok a kilók ellen

  Együtt küzdenek a sztárok a kilók ellen

  Peller Mariann nem rég indította útjára a Feel Soul Good Lélekközösség rendezvénysorozatát, ahol a vendégek a legkülönfélébb témákat boncolgatják a lélek oldaláról megközelítve.

 • Fia halála után tíz évig nem állt színpadra az énekesnő

  Fia halála után tíz évig nem állt színpadra az énekesnő

  Szabó Csilla mindig is imádta a gyerekeket: a Fóti Gyermekfaluban volt óvónő, majd énekelni kezdett a Bojtorján együttesben. Éveken keresztül játszott kórházban, beteg gyerekeknek és árvaházakban, ám fia halála összetörte az énekesnőt.

 • Dub Fx is beatboxol az EFOTT-on

  Dub Fx is beatboxol az EFOTT-on

  Az Efott szervezői a vártnál korábban közzétették a legnagyobb színpadi fellépőket. A külföldi nagy nevek, John Newman és Jessie J, Lost Frequencies  mellett Dub Fx is mikrofont ragad július 11 és 16 között a velencei fesztiválon.