2018. január 19., péntek
Sára, Márió

Budapest VIII.kerület

Mi lesz veled, bulinegyed?

Már Erzsébetvárosban is tiltakoznak a lakók a romkocsmák közönségének zajongása és szemetelése miatt. Józsefvárosban már bezártak egy klubot, megtörténhet ez itt is?

Egy évvel ezelőtt jelent meg a hír a nemzetközi sajtóban, hogy Hamburg lakói megunták a minden falat összevizelő részeg bulituristák viselkedését, ezért az önkormányzat felkérésére tudósok olyan falbevonatot fejlesztettek ki, amely szinte százszázalékosan visszaveri a vizeletsugarat az elkövetőre.


A sokszínű bulinegyed különös hangulatát mindenki kedveli – a baj akkor kezdődik, amikor a mulatozók este elindulnak hazafelé
(Fotó: Keresztesi Balázs)

A bulinegyedek óriási bevételeket hozhatnak egy-egy városnak, városrésznek. Közismert, hogy Budapest egyik legfőbb turisztikai vonzereje az elsősorban Erzsébetváros és részben Terézváros területén húzódó romkocsmanegyed, amely még a magyar és a brit főváros közötti légi forgalomra is jelentős hatással van. Azonban ami jó a turistáknak, nem feltétlenül jó a környéken élőknek. A tapasztalat szerint a helyiek türelmesek, egészen addig, amíg szemetessé nem válnak az utcák, a mulatozók nem kezdenek késő éjjel is hangoskodni, és amíg drog nem „vegyül” a dologba. Józsefvárosban ez volt a baj, ezért az önkormányzat – a lakossági panaszok figyelembevételével, több rendőrségi razzia tanulságát megfontolva – június közepén végül bezáratta az Auróra utcában működő Auróra Klubot.

Július legvégén Erzsébetváros lakóiból szerveződött kisebb tiltakozó menet. Amint a helyszínen kiderült, az itt élőknek nem a bulinegyedből van elegük, hanem abból, ami ezzel jár: a szemetes, levizelt és összehányt utcákból, a zajongó részegekből. Hogy egészen pontosan mit akarnak, az a sokféle megszólalásból, bekiabálásból, nyilatkozatból nem derült ki, annyiban mindenesetre egységesnek tűnt a felvonulók véleménye, hogy senki sem kíván helyeket bezáratni, csupán rendet kívánnak.


Hivatalos válasz az eseményre lapzártánkig nem jelent meg.

Kapcsolódó Cikkek

 • Világraszóló siker volt a vizes vb és a Duna Aréna

  Világraszóló siker volt a vizes vb és a Duna Aréna

  Folyamatos támadások érték a vizes vb megrendezését és annak költségeit. A csapból is az folyik, hogy Orbán Viktor baráti köre elképesztő haszonnal építette meg a létesítményt és a hozzá kapcsolódó egyéb beruházásokat.

 • 50 év táncdal

  50 év táncdal

  Hol jár az eszem? Kislány a zongoránál. Még fáj minden csók. Ajjaj, fekete vonat! Talán még a legfiatalabbak is ismerik ezeket a dalrészleteket, ha máshonnan nem, felvételről, feldolgozásokból, vagy a szülők, nagyszülők fürdőszobai énekléséből.

 • Ő a mi képviselőnk!

  Ő a mi képviselőnk!

  2018. január 8-án a FIDESZ Zuglói Csoportja egyhangú szavazással országgyűlési képviselő-jelöltnek javasolta dr. Jelen Tamást. A FIDESZ Zuglói Választókerületi Szervezete a javaslatot szintén egyhangúan támogatta.

 • Tóth Gyula hazatért

  Tóth Gyula hazatért

  Tóth Gyula a legjobb futsal kapus az országban. A válogatott sportoló az elmúlt években a Rába ETO-ban játszott, de a napokban felbontotta szerződését, és a Ferencvárosba igazolt.