EUR: 307,70 Ft
CHF: 265,60 Ft
2017. október 23., hétfő
Gyöngyi

Budapest VIII.kerület

Mi lesz veled, bulinegyed?

Már Erzsébetvárosban is tiltakoznak a lakók a romkocsmák közönségének zajongása és szemetelése miatt. Józsefvárosban már bezártak egy klubot, megtörténhet ez itt is?

Egy évvel ezelőtt jelent meg a hír a nemzetközi sajtóban, hogy Hamburg lakói megunták a minden falat összevizelő részeg bulituristák viselkedését, ezért az önkormányzat felkérésére tudósok olyan falbevonatot fejlesztettek ki, amely szinte százszázalékosan visszaveri a vizeletsugarat az elkövetőre.

A sokszínű bulinegyed különös hangulatát mindenki kedveli – a baj akkor kezdődik, amikor a mulatozók este elindulnak hazafelé
(Fotó: Keresztesi Balázs)

A bulinegyedek óriási bevételeket hozhatnak egy-egy városnak, városrésznek. Közismert, hogy Budapest egyik legfőbb turisztikai vonzereje az elsősorban Erzsébetváros és részben Terézváros területén húzódó romkocsmanegyed, amely még a magyar és a brit főváros közötti légi forgalomra is jelentős hatással van. Azonban ami jó a turistáknak, nem feltétlenül jó a környéken élőknek. A tapasztalat szerint a helyiek türelmesek, egészen addig, amíg szemetessé nem válnak az utcák, a mulatozók nem kezdenek késő éjjel is hangoskodni, és amíg drog nem „vegyül” a dologba. Józsefvárosban ez volt a baj, ezért az önkormányzat – a lakossági panaszok figyelembevételével, több rendőrségi razzia tanulságát megfontolva – június közepén végül bezáratta az Auróra utcában működő Auróra Klubot.

Július legvégén Erzsébetváros lakóiból szerveződött kisebb tiltakozó menet. Amint a helyszínen kiderült, az itt élőknek nem a bulinegyedből van elegük, hanem abból, ami ezzel jár: a szemetes, levizelt és összehányt utcákból, a zajongó részegekből. Hogy egészen pontosan mit akarnak, az a sokféle megszólalásból, bekiabálásból, nyilatkozatból nem derült ki, annyiban mindenesetre egységesnek tűnt a felvonulók véleménye, hogy senki sem kíván helyeket bezáratni, csupán rendet kívánnak.

Hivatalos válasz az eseményre lapzártánkig nem jelent meg.

Kapcsolódó Cikkek

 • Szakápolás otthon

  Szakápolás otthon

  Minden beteg vágya, hogy a gyógyulás vagy a rehabilitáció időszakát otthon, a megszokott, megnyugtató környezetben tölthesse, de olyan profi ápolók segítségével, mint ha kórházban lábadozna.

 • Itt az első Első Felelős Állattartás Konferencia a Rex Alapítványtól

  Itt az első Első Felelős Állattartás Konferencia a Rex Alapítványtól

  A 25 éves jubileumát ünneplő Rex Kutyaotthon Alapítvány számos új kezdeményezéssel szolgálja a felelős állattartási kultúra hazai fejlődését. Idén tavasszal megalapították a Felelős Állattartás Napját, most szombaton pedig újabb szemléletformáló programot szerveznek, fókuszban a kutyák és macskák testi és lelki problémáival és azok kezelésével.

 • Modellből Szent Johanna

  Modellből Szent Johanna

  Nem minden napi eseménynek ad otthont most szombaton az V. Magyar utcában található Gobbi Hilda Színészház! G. B. Shaw: Szent Johanna művéből készült “Magányos Johanna” című monodrámát mutatják be Dombrádi Alina főszereplésével, Kriszt László rendezésében.