EUR: 303,18 Ft
CHF: 267,27 Ft
2017. augusztus 20., vasárnap
István

Budapest VIII.kerület

Mi lesz veled, bulinegyed?

Már Erzsébetvárosban is tiltakoznak a lakók a romkocsmák közönségének zajongása és szemetelése miatt. Józsefvárosban már bezártak egy klubot, megtörténhet ez itt is?

Egy évvel ezelőtt jelent meg a hír a nemzetközi sajtóban, hogy Hamburg lakói megunták a minden falat összevizelő részeg bulituristák viselkedését, ezért az önkormányzat felkérésére tudósok olyan falbevonatot fejlesztettek ki, amely szinte százszázalékosan visszaveri a vizeletsugarat az elkövetőre.

A sokszínű bulinegyed különös hangulatát mindenki kedveli – a baj akkor kezdődik, amikor a mulatozók este elindulnak hazafelé
(Fotó: Keresztesi Balázs)

A bulinegyedek óriási bevételeket hozhatnak egy-egy városnak, városrésznek. Közismert, hogy Budapest egyik legfőbb turisztikai vonzereje az elsősorban Erzsébetváros és részben Terézváros területén húzódó romkocsmanegyed, amely még a magyar és a brit főváros közötti légi forgalomra is jelentős hatással van. Azonban ami jó a turistáknak, nem feltétlenül jó a környéken élőknek. A tapasztalat szerint a helyiek türelmesek, egészen addig, amíg szemetessé nem válnak az utcák, a mulatozók nem kezdenek késő éjjel is hangoskodni, és amíg drog nem „vegyül” a dologba. Józsefvárosban ez volt a baj, ezért az önkormányzat – a lakossági panaszok figyelembevételével, több rendőrségi razzia tanulságát megfontolva – június közepén végül bezáratta az Auróra utcában működő Auróra Klubot.

Július legvégén Erzsébetváros lakóiból szerveződött kisebb tiltakozó menet. Amint a helyszínen kiderült, az itt élőknek nem a bulinegyedből van elegük, hanem abból, ami ezzel jár: a szemetes, levizelt és összehányt utcákból, a zajongó részegekből. Hogy egészen pontosan mit akarnak, az a sokféle megszólalásból, bekiabálásból, nyilatkozatból nem derült ki, annyiban mindenesetre egységesnek tűnt a felvonulók véleménye, hogy senki sem kíván helyeket bezáratni, csupán rendet kívánnak.

Hivatalos válasz az eseményre lapzártánkig nem jelent meg.

Kapcsolódó Cikkek

 • Gazdira találtak

  Gazdira találtak

  Idén is egy különleges örökbefogadó és adománygyűjtő nappal és jótékonysági macskakávézóval várták az állatbarátokat a Rex Állatszigeten!

 • Így készül a papírmadár

  Így készül a papírmadár

  A Páratlan Vakáció rendezvénysorozat keretében a szomszédos kerületben található Pestújhelyi Közösségi Házban a gyerekek színes, térbeli papírmadarat varázsoltak.

 • Nagy buli volt a falunap

  Nagy buli volt a falunap

  Idén ismét megrendezték a már hagyományosnak mondható Rákospalotai Falunapot. A szervezők délután 1 órától traktoros felvonulást tartottak a Hubay zeneiskola fúvószenekara közreműködésével, de volt bábelőadás, hivatásos traktorosok versenye, kutyás ügyességi bemutató, miközben fellépet a Rákospalotai Szilas Néptáncegyüttes, a mogyoródi Jakab Mihály Népdalkör, az Angyalföldi Vadrózsa Néptáncegyüttes vagy épp Berecz András.

 • Szerelem versben és zenében

  Szerelem versben és zenében

  Szent István parkban zajló Nyáresti koncertek programsorozat keretében legutóbb a Sebő Együttes Szerelem, szerelem című verskoncertjén szórakozhatott a közönség.