2018. június 19., kedd
Gyárfás

Belföld

Mi történik a Momentumban?

„Mintha rossz tanácsadókra hallgatnának a párt vezetői” – röviden így fogalmazott véleményt a Figyelőnek egy a szervezethez egykor közel álló forrás.

Mint arról beszámoltunk, pár nap alatt két elnökségi tag is távozott a Momentumból.


A Momentum párttá alakulása óta eltávolodó korábbi támogató szerint az utóbbi időben „túlságosan agresszív lett a fellépésük”, ezért szemléli kritikusan a korábban számára reményt adó politikai formációt – írta a Figyelő.

A lapnak egy a szervezethez egykor közel álló forrás a belső feszültségekről nyilatkozott, aki saját bevallása szerint „a mindenkinek beszólogató, kioktató hangnem miatt” távolodott el a szervezettől. Példaként emlegette a trágár nyilatkozati stílusáról ismert Soproni Tamás elnökségi tag facebook-bejegyzéseit vagy a pártelnök Fekete-Győr András Origo szerkesztőségében történt kéretlen látogatását.


A Figyelő forrása a párt anyagi lehetőségeiről is beszélt és azt is elárulta, hogy miért nem jelentett problémát a bodajki Nyitás Fesztivál 12 millió forintos vesztesége. A Momentum pénzügyeire is rálátó forrás szerint ugyanis a főként fiatalokból álló párt tagságának szülei nagyobb összegű pénzadományokkal fektetnek gyermekük jövőjébe. De a veszteségek finanszírozását segítik azok a milliárdos befektetők is, akikről korábban már beszámolt a sajtó: Bojár Gábor, a Graphisoft CAD-szoftverfejlesztő vállalat alapítója és Raskó György egykori MDF-es, majd MDNP-s nagyvállalkozó is pénzzel támogatta a politikai vállalkozást.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek