2018. december 13., csütörtök
Luca, Otília

Sport

Mourinho szerint 222 millió euró nem sok Neymarért

José Mourinho, a Manchester United vezetőedzője nem sokallja Neymarnak, az FC Barcelona brazil labdarúgójának 222 millió eurós kivásárlási árát.

“Azokat tartom drágának, akik egy bizonyos minőség nélkül kerülnek egy bizonyos szintre, de nem hiszem, hogy 200 millió font sok lenne Neymarért. A világ egyik legjobb játékosává vált, kereskedelmi szempontból nagyon értékes, és a PSG-nél bizonyára átgondolták ezeket” – nyilatkozta a portugál szakvezető.


Az FC Barcelona szerdán hivatalosan megerősítette, hogy brazil csatára távozni szeretne, mivel van egy olyan klub, amely kifizetné a 2021 nyaráig szóló szerződésében szereplő 222 millió eurós (67,7 milliárd forintos) kivásárlási árat. A nemzetközi sportsajtó egybehangzó értesülései szerint ez szinte biztosan a Paris Saint-Germain.

Mourinho hozzátette, a probléma szerinte nem az összeggel, hanem az átigazolás következményeivel van.


“Mostantól több 100 millió fontos játékos lesz, több 80 milliós, és még több 60 milliós. Azt hiszem, ez az igazi probléma” – tette hozzá.

A nem hivatalos átigazolási csúcsot egyelőre éppen Mourinho klubja, a Manchester United tartja, amely tavaly nyáron 105 millió euróért szerezte meg a francia Paul Pogbát a Juventustól.

“Amikor kifizettük érte ezt az összeget, akkor is azt mondtam, hogy nem volt drága” – fogalmazott Mourinho.

Vele ellentétben kollégája, Jürgen Klopp bírálta a Neymar-üzletet, és megkérdőjelezte az európai szövetség (UEFA) pénzügyi fair play-szabályainak hatékonyságát, amelyek szerint egy klub bérköltsége nem haladhatja meg a bevételei 70 százalékát.

“Vannak olyan klubok, amelyek kifizethetnek ilyen összegeket, például a Manchester City és a PSG. Ezt mindenki tudja” – mondta a Liverpool menedzsere, aki úgy gondolta, az UEFA szabályozása miatt a mostanihoz hasonló helyzetek nem fordulhatnak elő.

“Úgy látom, ez inkább csak egy javaslat, mint egy igazi szabály. Nem értem, mindez hogyan fordulhat elő” – tette hozzá.

A Mundo Deportivo című spanyol napilap közelmúltbeli beszámolója szerint az FC Barcelona és a spanyol labdarúgóliga bepanaszolja a Paris Saint-Germaint az UEFA-nál, amiért a párizsiak nem tartják tiszteletben a pénzügyi fair play-szabályait, de az európai szövetség szerdán azt közölte, hogy egyelőre nem érkezett ilyen beadvány.

Kapcsolódó Cikkek