EUR: 319,08 Ft
CHF: 274,86 Ft
2018. május 28., hétfő
Emil, Csanád

Extra

Napokig kórházban kezelték Laky Zsuzsi kislányát, Lucát

Öt napig kórházban ápolták Laky Zsuzsi nagyobbik lányát, a hatéves Lucát, akit súlyos állapotban, asztmás és allergiás tünetekkel vitt be az édesanyja. 

Nagy volt az ijedelem a minap, amikor Laky Zsuzsi, a 2003-ban megválasztott Európa Szépe kislánya hirtelen fulladni kezdett. Lucát egy ideje asztma gyötri, de még sosem volt ennyire súlyos a helyzet.


„Nagykanizsán, a szüleimnél nyaralunk a két gyerekkel, míg a férjem Gödön az öreg házunkat újítja fel. Luca már napközben asztmás tünetektől szenvedett, ezért orvoshoz vittem – mesélte a Lokálnak Zsuzsi. – A gyógyszer és a hörgőtágító pumpa picit segített rajta, de este még jobban fulladt, zihált, ijesztő volt látni, ahogy szenved. Éjfélkor Luca olyan súlyos állapotba került, hogy azonnal kórházba vittem, ahol oxigént és infúziót kapott.”

Luca tudta, ha sír, rosszabb lesz a helyzet. Ezért szótlanul tűrte azt is, hogy a kanült behelyezzék. Édesanyja hajnali háromig virrasztott mellette, majd kora reggel ismét a kislány ágyánál ült. Együtt hívták föl telefonon Gusztit, aki a gyerek csacsogását hallva Nagykanizsára száguldott.


„Luca nagyon apás, ezért különösen nagy öröm volt számára a váratlan találkozás. Guszti minden reggel hatkor a kórházban kezdte a napot, hogy amikor a lánya felébred, őt lássa először. Az alvó gyerek pulzusa gyakran 150 fölött volt, de amint megérezte, hogy az apja megfogja a kezét, rögtön visszatért a normális értékre” – mesélte Zsuzsi, aki örül, hogy a kislányát hazaengedték és minden rendben van. Hároméves kishúga, Lujzi is nagyon várta már a nővérét.

A 6 éves Luca (balra) szerencsére most már sokkal jobban van

„Augusztus végéig Kanizsán, a szüleimnél maradunk, mert Gödre nem tudunk hazamenni. Otthon már behúzták az új villanyvezetékeket, de szeptemberig még hátravan a fűtőrendszer cseréje, a padló lerakása, na és a festés. Két utcára lakunk a Dunától, ott sokkal tisztább a levegő, remélem, ez segít Lucának, és hamarosan elfelejtheti az asztmát és az allergiát”

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Lotfi Begi: Alig alszunk az ikrek születése óta

  Lotfi Begi: Alig alszunk az ikrek születése óta

  Lotfi Begi, hazánk egyik leghíresebb DJ-jének 3 és fél éves kislánya mellé, tavaly megszülettek ikerfiai is. A lemezlovas elárulta, habár imádja a kicsiket bizony rengeteg feladattal és felelősséggel jár három gyermek nevelése, így nem szeretnének már több babát.

 • Hosszú Katinka apja: Gyerekes butaság, amit Shane csinál

  Hosszú Katinka apja: Gyerekes butaság, amit Shane csinál

  Gyerekes butaságnak tartja Hosszú Katinka édesapja, hogy Shane Tusup kiteregeti a magánéleti szennyest. István szerint miután tönkrement a pár kapcsolata, Katinka megkapta azt a gyengédséget Dudás Dani úszótól, amit Tusuptól egyáltalán nem.

 • Fojtással nyert a 61 éves Növényi

  Fojtással nyert a 61 éves Növényi

  Szombaton csapott össze a soroksári sportcsarnokban Növényi Norbert a harminc évvel fiatalabb ellenfelével, Makai Renátóval. A 61 éves olimpiai bajnok birkózó hónapok óta erre a pankrátor gálára készült.