EUR: 322,31 Ft
CHF: 283,03 Ft
2018. augusztus 18., szombat
Ilona

Belföld

Összezsugorodik a bántalmazott és elhanyagolt kutyák agya

Angol tudósok szerint nem csak lelkileg, de biológiailag is károsodnak a bántalmazott kutyák. Megállapították, hogy az elhanyagolt illetve lelkileg megterhelt állatok agya zsugorodásnak indul, mivel az érintett négylábúaknál megjelenik a krónikus unalom állapota. 

Az utóbbi időben drasztikusan megnövekedett a kutyák és macskák ellen elkövetett erőszakos cselekedetek száma, azonban a bűnösök a legtöbb esetben megússzák egy figyelmeztetéssel vagy pénzbírsággal. Egy, a közelmúltban publikált angol tanulmány azonban rávilágított arra, hogy sokkal több bántalmazott négylábú él köztünk, mint gondolnánk, mivel nem csak fizikailag lehet megkínozni egy állatot.


Credit line: Profimedia, AlamyA tanulmány szerzője, Charlotte Burn szerint a gazdiknak számos elkényelmesedett szokásuk ( rendszertelen sétáltatás és etetés, indokolatlan bántalmazás stb…) van, ami nincs jó hatással az állatok agyi fejlődésére. A The Royal Veterinary College tudósának írása szerint ebből következik, hogy az elhanyagolt és bántalmazott kutyák agya zsugorodásnak indul. A folyamat kialakulásáért szinte minden esetben a gazdik a felelősek, amely egy idő után megállíthatatlanná válik: a kutyusok előbb-utóbb levertek lesznek, majd nagy eséllyel lesújt rájuk a krónikus unalomnak nevezett jelenség, ami végül az agyi problémákat eredményezi.

Credit line: Profimedia, Alamy

A szakértő szerint fontos, hogy minél többet vigyék a kutyatartók a szabadba kedvenceiket, lehetőség szerint több másik kutyus társaságában és a kültéri aktivitásból a gazdik is vegyék ki a részünket. A bántalmazott kutyák esetében minél hamarabb ki kell őket szakítani a bántalmazó közegből és gondoskodni kell számukra egy szerető családról.


A Lokál az állatkínzás ellen!

Nem biztos, hogy mindenben egyetértünk, de az állatkínzás elleni harc közös ügyünk! Az emberi kegyetlenség sokszor határtalan, pedig az állatok csak szeretetet adnak, védtelenek! Küldjük börtönbe az állatkínzókat! A Lokál kiáll az állatok jogaiért, kövesse a „Börtönt az állatkínzóknak!” Facebook-oldalunkat. Kérünk mindenkit, aki állatokkal kapcsolatos brutalitással találkozik, írja meg nekünk a Facebook-oldalon vagy küldje el a szerkesztoseg@lokal.hu címre. Bátran csatoljon fotót beszámolójához, hogy annak minél nagyobb hangot adjunk, ezzel növelve az esélyét, hogy az állatkínzó elnyeri méltó büntetését. Természetesen nem csak a tragédiával végződő esetekkel foglalkozunk. Sikertörténeteket, szerencsés kiszabadításokat, megmentéseket is megoszthatnak velünk. Ismerje meg a világ a névtelen hősöket is, akik folyamatos harcot vívnak a kegyetlen emberekkel!

Börtönt az állatkínzóknak! Kövessen minket a Facebookon:

https://www.facebook.com/bortontazallatkinzoknak/

További cikkeink:

Kapcsolódó Cikkek