2018. június 19., kedd
Gyárfás

Program Zalaegerszeg

Republic-koncert és jótékonysági nap

A Republic együttes tagjai magánéletükkel nem szerepelnek bulvárlapokban, maximum akkor, ha pozitív eseményről van szó. Boros Csaba, a csapat frontembere addig tartja magát közszereplőnek, amíg a színpadon áll, amíg a dalairól van szó, de itt meghúzza a határvonalat. Saját bevallása szerint nincs könnyű helyzetben egy frontember, ha a médiát kell kezelnie. Az embereket viszont szereti, ha valaki odajön egy közös fotóra vagy dedikálásra.

– Mennyire változott meg a Republic hangzásvilága Cipő után?


– Azt gondolom, hogy mindig a legegyszerűbb út a legjobb. Kerestük magunkat úgy 8-10 hónapig, aztán megvilágosodtam – amit mások már előbb láttak –, hogy ezen az úton kell továbbmenni, így aztán én kezdtem el énekelni. Az elfogadtatás semeddig sem tartott, hiszen ezer éve a színpadon álltam eddig is a csapattal, a rajongóinknak igazából megnyugvás volt, hogy én lettem a frontember. Az első albumunk, a Rajzoljunk álmokat, nagyon megtalálta a közönséget, bezsebelte Mahasz top 40-es listájának első helyét. Az album hűen tükrözi mindazt a hangzásvilágot, amiért oly sokan szeretnek bennünket. Ennek a lemeznek a dalai már Bódi „Cipő” László nélkül készültek el, de Cipő hagyatéka hallható minden dalban, ezzel is leróttuk tiszteletünket a volt frontember előtt és emléket állítottunk mind a személyének, mind a munkásságának. Az emberek általában azt hiszik, hogy a frontember a mindent tudó, azt hitték, Cipő írta az összes dalt, pedig dehogy, és el sem tudták képzelni, ez a csapat képes lesz arra, hogy mondanivalója legyen és alkotni tudjon ugyanolyan színvonalon. Amikor ez a lemez megjelent, valahogy mindenkiről leesett a lelki teher, hogy megy ez nekünk! Az benne a szép, hogy most már vannak olyan fiatalok, akik csatlakoztak a Repubic közönségéhez, akik Cipőt nem is ismerték, nekik mi vagyunk a Republic, nekik a Télen, nyáron a kedvenc daluk. Elindult egy új korszak, egy új fejezet. Van az életnek egy természetes rendje, fájdalommal elbúcsúztatunk embereket, de másnap is kisüt a nap és megyünk, mert menni kell tovább. A jó dolgokért pedig mindig kiálltunk, azért is vállaltuk a jótékonysági koncertet, hogy ezzel is segíthessünk másoknak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A szeptember 10-ei jótékonysági nap szervezője, a Kéklámpás Ördögök Motoros Polgárőr Egyesület, valamint a Zalaegerszegi Gasztrokulturális Egyesület, fő helyszíne az Egervári Várkastély, ahová a civileket is várják, nem csak a motorosokat. A motorosokat viszont túra várja 10.30 és 17 óra között.


A regisztráció 9-től 10 óráig tart, a ZalaPláza parkolójában, a hivatalos megnyitó előtt.

Az útvonal vége az Egervári Várkastély, ahol egy tál meleg étel és több vendéglátó várja az érkezőket.
Az esemény jótékonysági célokat szolgál: egy új kezdeményezést, hogy a vidéken egyedülállóan elindult motoros  polgárőri szolgálathoz szükséges eszközöket (defibrillátor, speciális sebkötözők, egészségügyi eszközök stb.) és képzéseket az önkéntes feladatot vállaló motoros polgárőrök részére biztosítani tudják, hogy segíthessenek a bajbajutottakon.

Kapcsolódó Cikkek