EUR: 319,07 Ft
CHF: 274,63 Ft
2018. május 23., szerda
Dezső

Belföld

Reszkess Mekk mester, lejárt a kontármunkák kora!

Szeptember 1-től egy új kormányrendeletnek köszönhetően nem kell rettegnünk attól, hogy hozzá nem értő szakembernek csúfolt víz- vagy villanyszerelők félbehagyott vagy elrontott munkát hagynak maguk után.

Az új rendelet ugyanis kimondja, hogy a hónap első napjától a villanyszerelőknek és a vízvezeték-szerelőknek legalább egymillió forint értékű biztosítással kell rendelkezniük. Ez annyit jelent, hogy ha a szaki elszúr valamit, eddig az összeghatárig kárpótol minket a biztosító – írta közleményükben az Agenta-Consulting.


Kőrösi Zoltán, a cég értékesítési igazgatója elmondta, hogy rendszeresen találkoznak szakemberek által okozott hibákból eredő kárigény érvényesítésére vonatkozó kérelemmel, azonban ezek a legtöbb esetben nem számítanak lakásbiztosítási káreseménynek. Az új szabályozás ezen a területen nagyobb biztonságot jelent nemcsak a cégek, de az egyéni szakemberek szolgáltatásit igénybe vevő lakosságnak is.

A szakembereknek a biztosításon túl kivétel nélkül rendelkezniük kell megfelelő képesítéssel, engedélyekkel, munkájukat pedig az előírt feltételek mellett kell elvégeznie.

Kapcsolódó Cikkek

  • Európa jövője a téma a Várkert Bazárban – Videó!

    Európa jövője a téma a Várkert Bazárban – Videó!

    „Európa jövője” címmel nemzetközi V4 konferenciát rendeznek a budapesti Várkert Bazárban. A szerdán kezdődő kétnapos programon több mint 30 külföldi politikus és gazdasági szakember tart előadást egyebek mellett a migrációról és a kontinenst érintő geopolitikai kihívásokról.

  • A szpíker felelőssége

    A szpíker felelőssége

    Közeleg a férfi labdarúgók világbajnoksága. Ez komoly fejtörést okoz számtalan férfiembernek. (És egyre több nőnek, szerencsére). Ne egy családi nyaralás időpontját igazítják a foci vébéhez, de legalábbis alapvető feltétel, hogy olyan helyre menjenek, ahol nyugalomban (kérdés, hogy egy családdal dúsított szállodai szoba erre mennyire alkalmas.