2018. augusztus 17., péntek
Jácint

Belföld

Reszkess Mekk mester, lejárt a kontármunkák kora!

Szeptember 1-től egy új kormányrendeletnek köszönhetően nem kell rettegnünk attól, hogy hozzá nem értő szakembernek csúfolt víz- vagy villanyszerelők félbehagyott vagy elrontott munkát hagynak maguk után.

Az új rendelet ugyanis kimondja, hogy a hónap első napjától a villanyszerelőknek és a vízvezeték-szerelőknek legalább egymillió forint értékű biztosítással kell rendelkezniük. Ez annyit jelent, hogy ha a szaki elszúr valamit, eddig az összeghatárig kárpótol minket a biztosító – írta közleményükben az Agenta-Consulting.


Kőrösi Zoltán, a cég értékesítési igazgatója elmondta, hogy rendszeresen találkoznak szakemberek által okozott hibákból eredő kárigény érvényesítésére vonatkozó kérelemmel, azonban ezek a legtöbb esetben nem számítanak lakásbiztosítási káreseménynek. Az új szabályozás ezen a területen nagyobb biztonságot jelent nemcsak a cégek, de az egyéni szakemberek szolgáltatásit igénybe vevő lakosságnak is.

A szakembereknek a biztosításon túl kivétel nélkül rendelkezniük kell megfelelő képesítéssel, engedélyekkel, munkájukat pedig az előírt feltételek mellett kell elvégeznie.

Kapcsolódó Cikkek

 • Petike apját okolja az anya

  Petike apját okolja az anya

  Sosem bocsátom meg a férjemnek, hogy öngyújtót adott a fiam kezébe, majd hagyta meghalni a tűzben Petikét. Azt kívánom neki, hogy élete végéig börtönben üljön – nyilatkozta a Lokálnak Csebján Gizella, akinek ötéves gyermeke hétfőn égett halálra kosdi otthonuk fészerében.

 • Kipakolhat az ügyészség a kémügy részleteiről

  Kipakolhat az ügyészség a kémügy részleteiről

  Megkezdődött az MSZP kormányok titkosszálgalati vezetői, Galambos Lajos, Laborc Sándor és Szilvásy György ellen lefolytatott büntetőügy titkos iratainak felülvizsgálata – értesült a Magyar Idők.

 • Hamisan vádolták a fideszes képviselőt

  Hamisan vádolták a fideszes képviselőt

  A VIII. kerületi rendőrkapitányságot bízta meg a Központi Nyomozó Főügyészség aazl, hogy nyomozzák ki, ki próbálta hamis váddal besározni a kampány során a Fidesz-KDNP tapolcai képviselőjelöltéjét, Fenyvesi Zoltánt.