2019. február 15., péntek
Georgina, Kolos

Belföld

Reszkess Mekk mester, lejárt a kontármunkák kora!

Szeptember 1-től egy új kormányrendeletnek köszönhetően nem kell rettegnünk attól, hogy hozzá nem értő szakembernek csúfolt víz- vagy villanyszerelők félbehagyott vagy elrontott munkát hagynak maguk után.

Az új rendelet ugyanis kimondja, hogy a hónap első napjától a villanyszerelőknek és a vízvezeték-szerelőknek legalább egymillió forint értékű biztosítással kell rendelkezniük. Ez annyit jelent, hogy ha a szaki elszúr valamit, eddig az összeghatárig kárpótol minket a biztosító – írta közleményükben az Agenta-Consulting.


Kőrösi Zoltán, a cég értékesítési igazgatója elmondta, hogy rendszeresen találkoznak szakemberek által okozott hibákból eredő kárigény érvényesítésére vonatkozó kérelemmel, azonban ezek a legtöbb esetben nem számítanak lakásbiztosítási káreseménynek. Az új szabályozás ezen a területen nagyobb biztonságot jelent nemcsak a cégek, de az egyéni szakemberek szolgáltatásit igénybe vevő lakosságnak is.

A szakembereknek a biztosításon túl kivétel nélkül rendelkezniük kell megfelelő képesítéssel, engedélyekkel, munkájukat pedig az előírt feltételek mellett kell elvégeznie.

Kapcsolódó Cikkek

  • A McDonald’s Scheer Sándor vállalkozóra ruházza magyarországi érdekeltségét

    A McDonald’s Scheer Sándor vállalkozóra ruházza magyarországi érdekeltségét

    Üzletrész-adásvételi szerződést írt alá Scheer Sándor vállalkozóval a McDonald’s Corporation, a megállapodás értelmében a McDonald’s a magyarországi vállalatban meglévő tulajdoni érdekeltségét teljes körűen Scheer Sándorra ruházza át, aki Developmental Licensee (franchise) partnerként fejleszti és üzemelteti a piacon működő McDonald’s éttermeket – közölte a társaság pénteken az MTI-vel.

  • Országgyűlés Hivatala: Legitim a szavazógépek működése

    Országgyűlés Hivatala: Legitim a szavazógépek működése

    Az Országgyűlés Hivatalának álláspontja nem változott, továbbra is szabályosnak tartják a szavazógépek kártya nélküli működését – közölte a hivatal az MTI-vel, miután Demokratikus Koalíció (DK) pénteken sajtótájékoztatón arra kérte Kövér László házelnököt, adjon engedélyt az ellenzéki pártoknak a parlament elektronikus szavazógépeinek és az azokat működtető rendszernek az átvizsgáltatására.