EUR: 323,33 Ft
CHF: 286,25 Ft
2018. december 12., szerda
Gabriella

Belföld

Szabadon engedik a macskanyúzókat

Az ügyészség nem indítványozta annak a két férfinak az előzetes letartóztatását, akik a gyanú szerint augusztus 1-jén élve nyúztak meg egy macskát Óbudán. A kínzás miatt elpusztult Mucika gazdája, Bük Jánosné felháborodott a döntés hallatán.

A rendelkezésre álló adatok, bizonyítékok között mutatkozó ellentmondások miatt a gyanúsítottak előzetes letartóztatásának elrendelésére nem tett az ügyészség indítványt. Az ellentmondások tisztázása a további nyomozás feladata.  A gyanúsították tagadják a bűncselekmény elkövetését – közölte a Fővárosi Főügyészség a Lokállal.


Éppen egy hete, augusztus 1-jén a járókelők jelzése alapján találtak rá állatvédők egy autó alatt Mucikára a III. kerületi Szömölnök utcában, amely csak két sarokra van szegény állat eredeti lakóhelyétől.

– Négy éve fogadtam be Mucikát. Soha nem csatangolt el, nem tudom, hogy kerülhetett ki az udvarból. Amikor az állatvédők rátaláltak, a fiam kérdezte meg, hogy megvan-e a macskám, de amíg meg nem láttam, addig nem hittem, hogy ő lehetett a megkínzott állat – emlékszik vissza borzalmas véget ért kedvencére Bük Jánosné.


Most viszont teljesen felháborodott, hogy kiengedhetik azt a két férfit, akit a rendőrség vasárnap reggel őrizetbe vett az üggyel kapcsolatban.

– Miért van az, hogy az igazságszolgáltatás ilyen ügyekben egyáltalán nem hallja meg az áldozatok „segélykiáltásait”? – háborgott a Lokálnak Marika, aki azt kívánná a tetteseknek, járjanak ők is úgy, mint Mucika: nyúzzák meg őket és hagyják őket a nyílt utcán.

A rendőrségi szerint V. András 24 éves semjéni és V. Zsolt 38 éves mezőzombori lakosokat vették őrizetbe a kegyetlen élve nyúzás gyanúsítottjaiként. Úgy tudjuk, azt is vizsgálják, vajon mennyire értett a szakszerű nyúzáshoz az elkövető, mert az állat bőrét úgy kezdte el lefejteni az állatkínzó, hogy azokon a pontokon bontotta meg az irhát, ahol egy vadász vagy állatpreparátor is tenné. A tetemet igazságügyi boncolásnak vetik alá. Információink szerint ez azért is fontos, mert az állatot elkábíthatták, mielőtt kínozni kezdték, ugyanis egyáltalán nem állt ellen akkor sem, amikor az állatvédők megpróbálták befogni.

A Lokál a maga részéről mindent elkövet, hogy a sokakat jogosan felháborító ügyben a tettesek elnyerjék jogos büntetésüket és börtönbe kerüljenek.

Kapcsolódó Cikkek

  • Érvek helyett csak cirkuszra képes az ellenzék

    Érvek helyett csak cirkuszra képes az ellenzék

    Miután az obstrukció nem jött be, erősíteni akart az ellenzék: a munkaidő-beosztás önkéntes megváltoztatásáról szóló törvény szerdai szavazása előtt lezárták a házelnöki pulpitus feljáratait. „Az elnöki oldalról a csajokkal tartjuk a frontot” – büszkélkedik Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke az előre megtervezett az akcióval.

  • A terror a migrációval költözött be Európába

    A terror a migrációval költözött be Európába

    Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár szerdán Brüsszelben együttérzését fejezte ki az előző esti strasbourgi lövöldözés áldozatainak hozzátartozóival, valamint ezzel párhuzamosan kiemelte, a támadás rámutat, hogy a terror a migrációval együtt beköltözött Európába.