2018. február 24., szombat
Mátyás

Budapest XVI.kerület

Szatmáry Kristóf: Elfogadhatatlan Vona Gábor viselkedése!

Szatmáry Kristóf, a XVI. kerület országgyűlési képviselője szerint tűrhetetlen, ahogyan a Jobbik elnöke, Vona Gábor több alkalommal is a nyugdíjasok becsületébe gázolt, és elfogadhatatlan, hogy ezek után még egy bocsánatkérésre sem futotta tőle.

Szatmáry Kristóf képviselő kikelt a Jobbik elnökének szavai ellen /> (Fotó: Keresztesi Balázs)

– Országgyűlési képviselőként mindenképpen meg kell szólalnom, ha egy társadalmi réteget, mint most a magyar nyugdíjasokat, aljas módon igyekszik valaki megszégyeníteni, ahogyan tette azt Vona Gábor. Meggyőződésem, hogy velem együtt sok más jóérzésű honfitársam figyelte döbbenten a Jobbik nyugdíjasokat megalázó kommunikációját – fogalmazott az országgyűlési képviselő.


Szatmáry Kristóf felhívta a figyelmet arra is, hogy hiába követte a Jobbik elnökének kijelentéseit általános felháborodás, számtalan tiltakozás, mégsem hallhattunk még arról, hogy bárki a pártból megkövette volna az idősebb generációt.
– Mi, ahogyan az alapvetően elvárható, igyekszünk kifejezni tiszteletünket, megbecsülésünket a nyugdíjasok iránt mind anyagi, mind erkölcsi értelemben, hisz olyan emberekről van szó, akiktől mi mindannyian sokat kaptunk, évtizedek munkája áll a hátuk mögött. Aki ezt nem tiszteli, az nem való a magyar közéletbe. Aki közel kétmillió embert folyamatosan igyekszik megalázni, a társadalmon kívülre helyezni, az magát helyezi partvonalon kívülre. Azok a kijelentések Vona Gábor részéről, mint például hogy a nyugdíjasoknak „szennyvíz folyik a szájukból”, nagyon rossz irányt adnak a magyar közéletnek. A magatartásával a Jobbik nemcsak egy egész társadalmi rétegbe rúgott bele, de ezzel a kommunikációval a közélet züllesztéséhez is hozzájárul. Ez a fajta kocsmapolitikai stílus normális politikai erőnél nem képzelhető el. Nemcsak a magam, de a megsértett idősebb korosztályok nevében is várom és elvárom, hogy Vona Gábor kifejezze sajnálatát rossz ízű mondatai miatt – zárta gondolatait Szatmáry Kristóf.

Kapcsolódó Cikkek

 • Migránstelepet terveznek Soros szervezetei a szomszéd kerületbe?

  Migránstelepet terveznek Soros szervezetei a szomszéd kerületbe?

  A kertvárosi egyesületek mellett a zugló-alsórákosi civil szervezet is felemelte a szavát az ellen, hogy illegális bevándorlókat telepítsenek a XVI. kerületbe. Az Alsórákosi Civil Egyesület is jegyzi ugyanis azt a nyilatkozatot, amelyben hat szervezet az ellen tiltakozik, hogy a mátyásföldi Ikarus Ipari Parkot tulajdonló holland cég Soros György által támogatott szervezeteknek ingatlant adjon bérbe.

 • Bringás úton bringázni veszélyes!

  Bringás úton bringázni veszélyes!

  Nem mindennapi parkolást gátló oszlopokat helyeztek ki a népligeti felüljáró alá. Igaz, az oszlopok végül nem a parkolást, hanem a kerékpározást gátolják, sőt, a bringások testi épségét is veszélyezteti, hiszen a korlátok elhelyezésénél egész egyszerűen nem vették figyelembe, hogy a felüljáró alatt áthalad egy bicikliút is.

 • Erre vágynak 25-35 év közötti fiatalok

  Erre vágynak 25-35 év közötti fiatalok

  Saját lakás, gyerek és természetesen az egészség sem marad le a fiatalok kívánságlistájáról. A Fundamenta készített egy országos felmérést, ami alapján bátran kijelenthető, a 25 évüket betöltött fiataloknak, igen komoly terveik vannak.