2018. június 19., kedd
Gyárfás

Budapest XVI.kerület

Szatmáry Kristóf: Elfogadhatatlan Vona Gábor viselkedése!

Szatmáry Kristóf, a XVI. kerület országgyűlési képviselője szerint tűrhetetlen, ahogyan a Jobbik elnöke, Vona Gábor több alkalommal is a nyugdíjasok becsületébe gázolt, és elfogadhatatlan, hogy ezek után még egy bocsánatkérésre sem futotta tőle.

Szatmáry Kristóf képviselő kikelt a Jobbik elnökének szavai ellen /> (Fotó: Keresztesi Balázs)

– Országgyűlési képviselőként mindenképpen meg kell szólalnom, ha egy társadalmi réteget, mint most a magyar nyugdíjasokat, aljas módon igyekszik valaki megszégyeníteni, ahogyan tette azt Vona Gábor. Meggyőződésem, hogy velem együtt sok más jóérzésű honfitársam figyelte döbbenten a Jobbik nyugdíjasokat megalázó kommunikációját – fogalmazott az országgyűlési képviselő.


Szatmáry Kristóf felhívta a figyelmet arra is, hogy hiába követte a Jobbik elnökének kijelentéseit általános felháborodás, számtalan tiltakozás, mégsem hallhattunk még arról, hogy bárki a pártból megkövette volna az idősebb generációt.
– Mi, ahogyan az alapvetően elvárható, igyekszünk kifejezni tiszteletünket, megbecsülésünket a nyugdíjasok iránt mind anyagi, mind erkölcsi értelemben, hisz olyan emberekről van szó, akiktől mi mindannyian sokat kaptunk, évtizedek munkája áll a hátuk mögött. Aki ezt nem tiszteli, az nem való a magyar közéletbe. Aki közel kétmillió embert folyamatosan igyekszik megalázni, a társadalmon kívülre helyezni, az magát helyezi partvonalon kívülre. Azok a kijelentések Vona Gábor részéről, mint például hogy a nyugdíjasoknak „szennyvíz folyik a szájukból”, nagyon rossz irányt adnak a magyar közéletnek. A magatartásával a Jobbik nemcsak egy egész társadalmi rétegbe rúgott bele, de ezzel a kommunikációval a közélet züllesztéséhez is hozzájárul. Ez a fajta kocsmapolitikai stílus normális politikai erőnél nem képzelhető el. Nemcsak a magam, de a megsértett idősebb korosztályok nevében is várom és elvárom, hogy Vona Gábor kifejezze sajnálatát rossz ízű mondatai miatt – zárta gondolatait Szatmáry Kristóf.

Kapcsolódó Cikkek