EUR: 323,74 Ft
CHF: 280,00 Ft
2018. június 18., hétfő
Arnold, Levente

Belföld

Szeged milliárdokat fizethet vissza Botkáék miatt

Botka Lászlónak magyarázatot kell adnia a szegedi Mars téri piac botrányos ügyére, ugyanis az 1,9 milliárd forint értékű piacberuházást már a Nemzeti Nyomozó Iroda és az OLAF (Európai Csalás Elleni Hivatal) is vizsgálja – írja a Pesti Srácok

A Pesti Srácoknak olyan terhelő bizonyítékok kerültek a birtokába, melyek bűnszövetségben elkövetve bűncselekmények egész sorát vetik fel. Ez és az ehhez hasonló beruházások tökéletesen tükrözik, hogyan működött a szocialisták kormányzása alatt az uniós pénzlopás, sikkasztás, na meg arra is könnyen következtethetünk, hogy ezek után hogyan is működik a Botka-féle szegedi hatalom.


Meghamisított pályázati adatlap, kisemmizett vállalkozók, engedély nélküli bontások, semmibe vett bírósági ítéletek, jogtalan használatba vétel és a mindent elintéző táskás emberek – a portál szerint erről szól a szegedi Nagycsarnok, vagyis a Mars téri piac ügye. Ennek ellenére a komplexumra a használatba vételi engedélyt csak 7 évvel később, 2017 februárjában kapta meg az épület, ugyanis éveken át zajlottak a perek kereskedők és az önkormányzat között.  Az iratok szerint a szegedi vidékfejlesztési pályázatos visszaélésben nyakig benne voltak uniós pénzelosztó hálózatot mozgató szocik, a Dél-alföldi Regionális fejlesztési Ügynökség vezetésétől a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség vezetéséig.

A régi piactéren a ’70-es évektől tizenkét pavilon, ahogy Botka szokta emlegetni, „bódé” és négy beton alappal megépített, negyven négyzetméter feletti területű, önálló ingatlan státuszú épület, üzlethelyiség állt, amelyek mind-mind a kereskedők magántulajdonában álltak. 2009. november 29-én, a területen található összes felépítményt Botka ledózeroltatta, de a pavilonosokkal és a négy használati jogosultsággal bíró ingatlantulajdonos-kereskedővel valahogy előtte erről elfelejtettek egyeztetni.


Azt beszélik, hogy a város egyik sztárügyvédje, aki akkoriban önkormányzati képviselő volt, Botka utasítására vezényelte le rafinált módon a piaci kereskedők kisemmizését. Hatalmas pénzek cseréltek gazdát. A beruházási területet per- és igénymentesnek hazudták, a dokumentumok szerint egyértelmű, hogy más pontokban is csalt a közel kétmilliárdos támogatásért a Botka László vezette szegedi önkormányzat. Mindez természetesen csak a jéghegy csúcsa. A zűrös szegedi piac körüli csalássorozat bizonyítékait, a Pesti Srácok vonultatta fel internetes oldalukon.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek