2018. január 24., szerda
Timót

Életmód

Tanácsok gólyáknak

Elstartolt a gólyatáborszezon, több tízezren indultak el a napokban a Balatonhoz, a Tiszához vagy más helyekre, hogy megismerkedjenek leendő évfolyamtársaikkal. Az Eduline összegyűjtötte, mit tegyél és mit ne.

 1. Ne hagyd ki a tájékoztató előadásokat – Nem lehet minden fontos infót megtalálni a Neptunon, az egyetemi oldalon és a hallgatói Facebook-csoportokban. A gólyatábor nem csupán a buliról szól, érdemes elmenni a tájékoztatókra, ahol egy helyen minden információ elhangzik.
 2. Érkezz időben! – Az első egyetemi bulin nem árt az elejétől a végéig jelen lenni, már csak azért is, mert a bemutatkozós részt általában rögtön érkezés után megtartják.
 3. Tanuld meg az egyetemi indulókat! – Bár az elmúlt években napvilágot látott néhány durvább egyetemi induló, a legtöbb nem ilyen, egyszerűen csak a közösségről szól.
 4. Nem érdemes kimaradni a programokból – A gólyatáborokban általában egészen furcsa versenyeket találnak ki, mégis jó ezeken ott lenni, mert összekovácsolja a csapatot (ez persze a hatodik sörivóversenyre és a vállalhatatlan feladatokra nem vonatkozik).
 5. Ne veszítsd el az önkontrollt! – Veszélyes is, ráadásul a gólyatáborok minden percében legalább tucatnyian készítenek a mobiljukkal videókat.
 6. Soha ne tűrd el a zaklatást! –  Ha bármi olyan dolog történik, ami zavar (például valaki folyamatosan zaklat), azonnal kérj segítséget a szervezőktől. Az elmúlt évek gólyatáboros botrányai után garantáltan odafigyelnek a panaszokra.

Kapcsolódó Cikkek

 • Pezseg a piac Pest peremkerületeiben is

  Pezseg a piac Pest peremkerületeiben is

  Egyre népszerűbbek a főváros pesti oldalának külső kerületei. Az északi Újpest-Megyertől a keleti Rákosligeten át a déli Soroksárig tartó félkaréjban látványosan élénkül az ingatlanpiac.

 • Tartsuk kordában a súlyunkat!

  Tartsuk kordában a súlyunkat!

  A koplalás és a féktelen zabálás között könnyű megtalálni az arany középutat. A drasztikus fogyókúra utáni jutalomevések helyett tartsuk kordában a súlyunkat.

 • Farsangi fánktörténelem

  Farsangi fánktörténelem

  A fánk eredetileg labda alakú volt, és csak az 1800-as évek közepén „találta fel” bele a lyukat egy Hanson Gregory nevű kapitány. A lyuk kitalálásához egy elég praktikus ok vezetett: belül sokszor maradt nyers a fánk.