2017. november 07., kedd
Rezső

Életmód

Tanácsok gólyáknak

Elstartolt a gólyatáborszezon, több tízezren indultak el a napokban a Balatonhoz, a Tiszához vagy más helyekre, hogy megismerkedjenek leendő évfolyamtársaikkal. Az Eduline összegyűjtötte, mit tegyél és mit ne.

 1. Ne hagyd ki a tájékoztató előadásokat – Nem lehet minden fontos infót megtalálni a Neptunon, az egyetemi oldalon és a hallgatói Facebook-csoportokban. A gólyatábor nem csupán a buliról szól, érdemes elmenni a tájékoztatókra, ahol egy helyen minden információ elhangzik.
 2. Érkezz időben! – Az első egyetemi bulin nem árt az elejétől a végéig jelen lenni, már csak azért is, mert a bemutatkozós részt általában rögtön érkezés után megtartják.
 3. Tanuld meg az egyetemi indulókat! – Bár az elmúlt években napvilágot látott néhány durvább egyetemi induló, a legtöbb nem ilyen, egyszerűen csak a közösségről szól.
 4. Nem érdemes kimaradni a programokból – A gólyatáborokban általában egészen furcsa versenyeket találnak ki, mégis jó ezeken ott lenni, mert összekovácsolja a csapatot (ez persze a hatodik sörivóversenyre és a vállalhatatlan feladatokra nem vonatkozik).
 5. Ne veszítsd el az önkontrollt! – Veszélyes is, ráadásul a gólyatáborok minden percében legalább tucatnyian készítenek a mobiljukkal videókat.
 6. Soha ne tűrd el a zaklatást! –  Ha bármi olyan dolog történik, ami zavar (például valaki folyamatosan zaklat), azonnal kérj segítséget a szervezőktől. Az elmúlt évek gólyatáboros botrányai után garantáltan odafigyelnek a panaszokra.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egyre több nőt érint a cukorbetegség

  Egyre több nőt érint a cukorbetegség

  Magyarországon 772 ezren szenvednek cukorbetegségben, és az adatok szerint a betegek több mint a fele nő – mondta Kempler Péter, a Magyar Diabetes Társaság elnöke a diabétesz világnapja alkalmából tartott sajtótájékoztatón kedden Budapesten.

 • Nők a NASA-nál

  Nők a NASA-nál

  A Lego legújabb, Nők a NASA-nál bábuival a NASA fantasztikus női munkatársai előtt szeretne tisztelegni. A készlet Nancy Grace Roman csillagász, Margaret Hamilton informatikus, Sally Ride űrhajós-asztrofizikus és Mae Jemison orvos-űrhajós minifigurája mellett a szakterületüket illusztráló három építményt is tartalmaz.

 • Ezért pörög a lakáspiac

  Ezért pörög a lakáspiac

  Nőtt az eladások száma a hazai ingatlanpiacon éves összesítésben, a fővároson kívül egyre több lakás cserél gazdát. A lakásvásárlók háromnegyede a 30 millió alatti ingatlanokat keresi.

 • Negyvennégy másodpercig bírjuk okostelefon nélkül

  Negyvennégy másodpercig bírjuk okostelefon nélkül

  Magyarországon 3,5 millió ember internetezik a mobilján rendszeresen, amely már a mindennapi életünk szerves részévé vált. Az idei Mobile Hungary konferencia arra fókuszált, hogy hol jelenik meg a különbség a mobil és a web között, hogyan van jelen a mindennapi életünkben és ennek milyen hatása van a kereskedelem, a gazdaság és a kommunikációs folyamatokra.