EUR: 309,50 Ft
CHF: 267,35 Ft
2017. szeptember 23., szombat
Tekla, Líviusz

Életmód

Tanácsok gólyáknak

Elstartolt a gólyatáborszezon, több tízezren indultak el a napokban a Balatonhoz, a Tiszához vagy más helyekre, hogy megismerkedjenek leendő évfolyamtársaikkal. Az Eduline összegyűjtötte, mit tegyél és mit ne.

  1. Ne hagyd ki a tájékoztató előadásokat – Nem lehet minden fontos infót megtalálni a Neptunon, az egyetemi oldalon és a hallgatói Facebook-csoportokban. A gólyatábor nem csupán a buliról szól, érdemes elmenni a tájékoztatókra, ahol egy helyen minden információ elhangzik.
  2. Érkezz időben! – Az első egyetemi bulin nem árt az elejétől a végéig jelen lenni, már csak azért is, mert a bemutatkozós részt általában rögtön érkezés után megtartják.
  3. Tanuld meg az egyetemi indulókat! – Bár az elmúlt években napvilágot látott néhány durvább egyetemi induló, a legtöbb nem ilyen, egyszerűen csak a közösségről szól.
  4. Nem érdemes kimaradni a programokból – A gólyatáborokban általában egészen furcsa versenyeket találnak ki, mégis jó ezeken ott lenni, mert összekovácsolja a csapatot (ez persze a hatodik sörivóversenyre és a vállalhatatlan feladatokra nem vonatkozik).
  5. Ne veszítsd el az önkontrollt! – Veszélyes is, ráadásul a gólyatáborok minden percében legalább tucatnyian készítenek a mobiljukkal videókat.
  6. Soha ne tűrd el a zaklatást! –  Ha bármi olyan dolog történik, ami zavar (például valaki folyamatosan zaklat), azonnal kérj segítséget a szervezőktől. Az elmúlt évek gólyatáboros botrányai után garantáltan odafigyelnek a panaszokra.

Kapcsolódó Cikkek

  • Tudja ön, mennyi az ideális testsúlya?  

    Tudja ön, mennyi az ideális testsúlya?  

    Bár mindenki vágyik az ideális testsúlyra, annak megállapítása korántsem egyértelmű. Már csak azért sem, mert a megfelelő súly számtalan tényezőtől függ, és a hozzá vezető út is mindenkinél különböző lehet.

  • A sült gesztenyén túl

    A sült gesztenyén túl

    A sült gesztenye, gesztenyepüré, gesztenyeszív triumvirátuson túl a szelídgesztenye számos remek étel alapanyaga lehet.