EUR: 324,12 Ft
CHF: 280,91 Ft
2018. június 21., csütörtök
Alajos, Leila

Külföld

Taylor Swift szexuális támadások áldozatait segíti

Szexuális támadások áldozatainak segítő szervezetet támogat Taylor Swift, az amerikai popénekesnő a David Mueller egykori rádiós dj ellen indított molesztálási perének megnyerését követően ígérte meg, hogy segíteni fogja ezeknek a szervezeteknek a munkáját.

Swiftnek első körben Mariska Hargitaynak, a Különleges ügyosztály című televíziós sorozat sztárjának Joyful Heart Foundation nevű alapítványára esett a választása.


Az amerikai színésznő csütörtöki Twitter-bejegyezésében mondott köszönetet Swiftnek és elismerését fejezte ki azért, hogy az énekesnő megosztotta az őt ért sérelmeket a nyilvánossággal. A felajánlás pontos összegét nem közölték.

Hargitay alapítványán kívül a popénekesnő még számos másik jótékonysági szervezetet fog támogatni.

Swift korábban azzal vádolta Muellert, hogy egy 2013-as koncertjén szexuálisan molesztálta, fogdosta. Az illetékes denveri bíróság hétfőn azt állapította meg, hogy a volt rádiós lemezlovas egy fotózás során Swift szoknyája alá nyúlt és a fenekébe markolt. Az énekesnő szimbolikus kártérítést, egy dollárt (259 forint) igényelt, ezt is megítélték neki.

“Elismerem, kivételes helyzetem segített abban, hogy felvállalhassam védelmem hatalmas költségeit egy ilyen perben. Azt remélem, ez azoknak is segít, akiknek szintén meg kell hallani a hangját. Ezért adományokkal fogok támogatni olyan szervezeteket, amelyek a szexuális támadások áldozatainak segítenek” – írta az ítélet után Swift a közleményében.

A molesztálás az énekesnő Red című turnéjának denveri állomásán történt. Muellert, aki akkoriban a KYGO rádió műsorvezetője volt, meghívták, hogy találkozzon Swifttel. A popsztár az eset után panaszt tett a KYGO-nál, a dj-t két nappal később elbocsátották.

Kapcsolódó Cikkek