EUR: 319,62 Ft
CHF: 277,03 Ft
2018. május 27., vasárnap
Hella

Életmód

Tudjuk, mit felejtett otthon idén nyáron

Minden negyedik utazóval előfordult már, hogy nyaraláskor éppen a fürdőruha maradt otthon. A csomagoláskor leggyakrabban kifelejtett tárgyak emellett a telefontöltő és a fogkefe – derült ki a Szallas.hu és a Doklist.com közös felméréséből. 

Fürdőruha, telefontöltő, fogkefe marad ki a bőröndből a leggyakrabban – Profimedia


Sorrendben leggyakrabban a fürdőruha, a telefontöltő, a fogkefe, valamilyen irat, illetve a nyaralás egyik fontos kelléke, a papucs nem utazik velünk, vagyis azok a tárgyak, amelyeket még közvetlenül az elutazás előtt is használunk, vagy épp ellenkezőleg: szinte csak akkor van rájuk szükség – mondta dr. Kertész Attila Mihály, a Doklist.com marketingvezetője. A szakember hozzátette, ami pótolható, ezért nem aggódunk túlzottan, inkább kölcsönkérjük vagy újat veszünk, bár akadnak extrém esetek is: az egyik válaszadó például fésű hiányában három napig egy villával szedte rendbe frizuráját külföldön, míg végre sikerült egy boltban újat vásárolnia. Ennél sokkal komolyabb problémát jelent, ha valaki a gyógyszeréről feledkezik meg.

A nyaralásra magunkkal vitt tárgyak sorában külön kategória a minden helyzetre való felkészülés és az otthonosság érzését biztosító tárgyak. Előbbiek közé tartoznak a háztartási eszközök, mint például a vasaló, a vízforraló, a kávéfőző vagy a csavarhúzókészlet.


– A szálláshelyre ugyanakkor szívesen viszünk személyes tárgyakat is, ezek sorában és szinte kortól függetlenül a kispárna végzett az élen. Sokan utaztatják meg kedvenc plüssállatukat is, de akadnak nagyon személyes kiegészítők: az egyik válaszadó például egy ritka Fradi-címerét tartja olyannyira nagy becsben, hogy anélkül nem is hajlandó útnak indulni – tette hozzá dr. Kertész Attila Mihály. A Doklist.com és a Szallas.hu kutatásából az is kiderül, hogy a magyar utazók sorrendben a személyes iratokat, a bankkártyát, illetve a mobiltelefont tartják a legfontosabb utazási kelléknek.

Kapcsolódó Cikkek