EUR: 325,40 Ft
CHF: 279,68 Ft
2018. július 20., péntek
Illés

Sport

Vízen és akadályokon át az aranyért

Emberfeletti erőről tett tanúbizonyságot a győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon Horváth Karolina, aki 2000 méteres akadályfutásban nem talált legyőzőre. A mindössze 14 éves atléta az első métertől az utolsóig magabiztosan vezetve lett aranyérmes.

Jakab Ágnes volt válogatott hosszútávfutó tanítványa 6 perc és 51 másodperc alatt ért célba. Mondhatni a siker szinte borítékolható volt, hiszen Karolina az utóbbi években sorra nyerte a korosztályos versenyeket triatlonban és középtávfutásban. A Jedlik Ányos Gimnázium nyolcadik osztályos diákja már kétszer is megkapta a Magyarország jó tanulója, jó sportolója címet. Idén áprilisban az országos diákolimpiai mezei futóversenyen diadalmaskodott, zsinórban harmadszor.


– A rajtnál igyekeztem minél hamarabb „kilőni”, ugyanis az akadályoknál és a vizesárkoknál nem akartam részese lenni a lökdösődésnek és a verekedésnek. Most már tudom, hogy jó taktikát választottam. Még mindig nem tudom felfogni, hogy én vagyok Európában a legjobb akadályfutó a korosztályomban – mondta lapunknak a Csepeli DAC kiválósága. Hozzátette, hogy az EYOF előtt egy hónappal vizesárkozott először.

– Elképesztően boldog voltam, szavakba sem tudom önteni, mit éreztem, amikor megkaptam az aranyérmet. Hatalmas élmény volt egy olimpiai szintű sporteseményen versenyezni, a hazai közönség pedig pluszerőt adott, hogy valóra váltsam az álmom.


A győztes Horváth Karolina a lány 2000 méteres akadályfutás döntője után a 14. nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon /Fotó: MTI – Balogh Zoltán

A jövőt illetően Karolina elmondta, hogy az ifik olimpiáján és Európa-bajnokságán is szeretne indulni. Utóbbi rendezvénynek Győr lesz a házigazdája, így Karolina régi ismerősként köszöntheti majd a Rába-parti várost.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek