EUR: 323,31 Ft
CHF: 283,04 Ft
2018. október 19., péntek
Nándor

Belföld

Vizsgálnák Vonáék neonáci kapcsolatait

A Jobbik és a külföldi radikális szervezetek kapcsolatának vizsgálatára kérte a nemzetbiztonsági bizottságot a Magyar Liberális Párt (MLP), miután sajtóhírek szerint Vona Gábor pártjának fontos partnere az ismert horvát neonáci, Frano Cirko. Sermer Ádám liberális alelnök szerint a Jobbik néppártosodást hazudik, valójában Budapest a radikális szervezetek „második otthona”.

A nemzetbiztonsági bizottság térképezze fel a Jobbik és a radikális nemzetközi szervezetek egymáshoz való viszonyát, illetve vizsgálja meg a Jobbik és a Magyarországon is jelen lévő szélsőjobboldali szervezetek anyagi forrásait – kérte az MLP nevében a Fodor Gábor nevével fémjelzett párt alelnöke, Sermer Ádám. A szabadelvű politikus szerint tisztán látszik, hogy Magyarországon „nagyon jól érzik magukat” a nemzetközi radikális szervezetek és személyek.


– A Jobbik kommunikációs szinten megpróbál valamiféle néppártosodást hazudni a magyar társadalomnak, de eközben jobbikosok időnként nyíltan, időnként burkoltan együtt szerepelnek Magyarországon megjelenő radikális szervezetekkel vagy személyekkel – közölte Sermer Ádám, aki tarthatatlannak nevezte, hogy az EU-n belül mintha Magyarország és Budapest lenne a szélsőjobboldali, radikális szervezetek „második otthona”.

Fotó: Csudai Sándor

Lapunkban korábban hosszan taglaltuk, hogy a Jobbik alapítványa hogyan pénzelte évekig az olyan szervezeteket, mint a hazafias álca alatt náci jelképekkel túrákat szervező Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom, és hogyan találkozott a Jobbik országgyűlési képviselője, Gyöngyösi Márton a rendőrgyilkossággal gyanúsított Győrkös István-féle Magyar Nemzeti Arcvonal aktivistájával. Nem beszélve arról, hogy a cukisodó Jobbik elnökének legjobb barátja vállaltan Tyirityán Zsolt, a Betyársereg vezére.


 

Ráadásul, ahogy lapunkban tegnap megírtuk, a Jobbik nemzetközi kapcsolatrendszere is a radikális nemzeti csoportosulásokra épít, hiszen egyik nemzetközi partnere Frano Cirko, egy közismert horvát szélsőjobboldali, aki fasiszta jelképeket használ.

A liberálisok szerint a Jobbik vélhetően anyagilag is kiszolgáltatott az „orosz szálaknak”. Ismert, hogy a Jobbik EP-képviselőjét, Kovács Bélát Oroszország számára folytatott kémtevékenységgel gyanúsítják.

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Nyomoznak Gyurcsány cége ellen

    Nyomoznak Gyurcsány cége ellen

    Nyomozást rendelt el az Altus Portfólió Kft. gyanús hitelezési gyakorlata ügyében a Fővárosi Főügyészség. Mint ismeretes: a Magyar Nemzeti Bank augusztusban 15 millió forintos bírságot szabott ki Gyurcsány Ferenc cégére, mert a kft.

  • Robotizált tehénistállót adtak át Kocson

    Robotizált tehénistállót adtak át Kocson

    Egymilliárd forintos beruházással épült robotizált tehénistállót adtak át csütörtökön Kocson; az Aranykocsi Zrt. létesítményében az állatok fejését robotok végzik, emellett a takarmányozást, a trágyázást és a többi szükséges műveletet is teljesen automatizálták.