2018. augusztus 16., csütörtök
Ábrahám

Belföld

Elutasítjuk a “Soros-terv” egymillió bevándorlóra vonatkozó pontját

A kormány elutasítja a “Soros-terv” egyik legfontosabb pontját, azt, hogy Európa évente egymillió bevándorlót fogadjon be – jelentette ki Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Ezt a tervet a kormány a leghatározottabban elutasítja, mert nem szeretnénk, ha Magyarország bevándorlóországgá válna. Tudomásul vesszük, ha más országok ezt az utat választják, de nem szeretnénk, ha ránk is ezt az utat kényszerítenék – tette hozzá.


A milliárdos ezt a javaslatát a Project Syndicate oldalon közzé is tette – mondta az államtitkár.

Közölte: a kabinet a “Soros-tervről” szóló nemzeti konzultáció elindulása előtt ismerteti a milliárdos üzletember javaslatának legfontosabb részleteit.


A kormány álláspontja szerint a bevándorlás nem lehetőség, hanem kockázat, ezért a korlátlan beengedés helyett a határok védelmére kell összpontosítani – mondta Dömötör Csaba.

Hozzátette: mivel az elmúlt hónapokban, években nyilvánvalóvá vált, hogy ebben a küzdelemben az ellenzéki pártokra nem számíthatnak, ezért fordulnak újra a magyar állampolgárokhoz, a véleményüket és támogatásukat kérik a jövőbeni cselekvéshez.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek