2017. november 15., szerda
Albert, Lipót

Életmód

A negyvenesek vesznek lakást

Profimedia, BSIP

Társasházi lakást és családi házat keres az érdeklődők közel 90 százaléka. A szobák számát illetően, egyenlő arányban megosztva, a vásárlók 60 százaléka 2, illetve 3 szobás ingatlant vesz. Külföldiek továbbra sincsenek a piacon, 98 százalékban magyarok vásárolnak, az elenyésző számú külföldi vevő között a legnagyobb arányban szerb állampolgárok vannak – derül ki az Otthon Centrum felméréséből. Ügyfeleik átlagos életkora 43,6 év. Míg a budapesti lakosok 44,4 évesen vásárolnak lakást, addig a Közép-Magyarország régión kívül 42,5 év az átlagéletkor. A lakást bérlők átlagos életkora is 45,6 év, vagyis a bérlők és vevők közötti korkülönbség gyakorlatilag eltűnt, mindkét esetben 45 év körül mozog.

Kapcsolódó Cikkek

 • Szőrösek lesznek a babák a kismamavitaminoktól?

  Szőrösek lesznek a babák a kismamavitaminoktól?

  A várandósoknak kínált vitaminokról keringő számos – vagy inkább számtalan – tévhit közül az egyik legijesztőbb az, amely szerint a készítmények hatására a születendő gyerekek szőrösek lesznek.

 • Szomorú, de a felnőttek 60 százaléka túlsúlyos

  Szomorú, de a felnőttek 60 százaléka túlsúlyos

  A felnőttek körülbelül 60 százaléka túlsúlyos, gyermekeknél 20 százalék ez az arány az országban – mondta Kovács Viktória, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet táplálkozástudományi szakreferense kedden az M1 aktuális csatornán.

 • Bemutatót tartott Európa legjobb virágkötője

  Bemutatót tartott Európa legjobb virágkötője

  Mezőffy Tamás Európa-bajnok virágkötő mester tartott bemutatót a Flora Hungaria nagybani virágpiac galériatermében Szigetszentmiklóson.  Számos európai és távol-keleti ország virágkötő-szervezetei, -iskolái kapkodnak a magyar szakemberért, aki látványos show keretében tanított új megoldásokat szakmabelieknek.