EUR: 307,55 Ft
CHF: 265,20 Ft
2017. október 21., szombat
Orsolya

Sport

Amerikába viszik kezelésre Schumit

Hosszú idő után friss hír jelent meg Michael Schumacherről. A Forma–1-es pilóta 2013-ban szenvedett súlyos síbalesetet, és kórházi kezelése óta a Genfi-tó partján lévő otthonában ápolják, de hamarosan Amerikába költöztetik. 

A német Bravo magazin arról számolt be, hogy a hétszeres világbajnokot a texasi marhafarmjára szállíthatják, mert a ranchhoz közeli Dallasban dolgozik az a különleges esetekre szakosodott orvosi csapat, amely komoly sikereket ért el a Schumihoz hasonló, kómás állapotban lévő betegek rehabilitációjában.

– Rengeteg tapasztalatunk van az ilyen traumák terén – nyilatkozta dr. Mark Meeks, a dallasi orvoscsoport vezetője. – Európában valószínűleg nincs olyan intézmény, ahol annyi esetet kezeltek volna, mint nálunk.

A Bravo anyagából az is kiderül, hogy az elmúlt években a pilóta állapota nem sokat javult, sőt további aggodalomra ad okot. Két éve a Schumacher család pert indított a Bunte magazin ellen, mert az arról számolt be, hogy a pilóta újra tud járni. A család azóta is hétpecsétes titokként őrzi a világbajnok valós egészségügyi állapotát. Meg nem erősített hírek szerint továbbra is úgynevezett éber kómában van. Nagy kérdés, hogy tudnak-e segíteni rajta Texasban, hiszen a család valószínűleg már számba vett minden szóba jöhető, sikerrel kecsegtető kezelési módot.

További cikkek:

 

Kapcsolódó Cikkek

  • Emlékezzünk a nagyokra!

    Emlékezzünk a nagyokra!

    Bár manapság nem igazán találunk örömre okot, ha a magyar labdarúgó-válogatottra gondolunk, azért voltak idők, amikor büszkén mondhattuk, hogy a magyar futball a világ élvonalába tartozik.

  • Ilyen volt a Storck-éra

    Ilyen volt a Storck-éra

    Közös megegyezéssel szerződést bontott a Magyar Labdarúgó Szövetség és Bernd Storck, szövetségi kapitány. A német szakember a szövetségi kapitányi és a sportigazgatói posztról is távozott. Az MLSZ döntése egyáltalán nem meglepő, hiszen nem tudta meglovagolni a tavalyi Európa bajnokságon elért szép eredmények hullámait, illetve a jövő évi világbajnokságra sem sikerült kijuttatnia a csapatot.