2017. december 15., péntek
Valér

Egyéb Szekszárd

Amerikai bedobót igazolt a KSC, Djokic négy évre szerződött

Amerikai bedobót igazolt a 2017/2018-as szezonra a bajnoki ezüstérmes Atomerőmű KSC-Szekszárd női kosárlabdacsapata. Zeljko Djokic vezetőedző négyéves szerződést írt alá a klubbal.

A csapat az elmúlt hétvégén a 48. Sió Kupán folytatta felkészülését a bajnokságra és az Euroligára, előtte sajtótájékoztatón ismertették a legjelentősebb újdonságokat.


Az Egyesült Államokból érkezett Erica McCall a WNBA-ban szereplő Indiana Feverben is bemutatkozott, 21 éves, 188 centiméter magas, a négyes-ötös poszton bevethető játékos – hangzott el a keddi sajtótájékoztatón. Nyolc hónapra szerződött Szekszárdra, és elsősorban a lepattanók megszerzése, a palánk alatti védekezés az erőssége – mondta magáról.

Szabó Noémi, a klub szakmai és sportigazgatója jelezte: teljessé vált a KSC 14 fős kerete. McCall mellett Pécsről Kiss Virág, Sopronból Sara Krjnic érkezett, és csatlakozott a csapathoz a Kassa csapatától igazolt szlovén irányító, Teja Oblak.


Kézfogásokkal is megpecsételték az aláírt négyéves szerződést, Szabó Noémi gratulál Zeljko Djokicnak, közöttük Ács Rezső polgármester
Fotó: Fazekas Zoltán

A sajtótájékoztatón négy évre szóló szerződést írt alá Zeljko Djokic, a KSC vezetőedzője. A magyar-szerb kettős állampolgárságú szakember azt mondta, célja, hogy négy év alatt bajnoki címet szerezzen a Szekszárddal. Hozzátette: felkészülésük során a szeptember 26-i, Montpellier elleni Euroliga-selejtezőre koncentrálnak. A két összecsapáson egy tapasztalt és egy fiatal, lendületes csapat – a KSC Szekszárd – fog találkozni, bízik abban, hogy utóbbi jut tovább. A vezetőedző szerint az amerikai játékos megfelelően pótolja majd az olasz Famila Schióhoz visszatérő Eva Lisecet, aki az elmúlt idényben a KSC legjobbja volt.

Ács Rezső, Szekszárd polgármestere a rendkívül sikeres előző szezonra visszautalva azt mondta, a KSC nagyszerű szereplése feladta a leckét az önkormányzatnak, amely a jövőben is minden támogatást igyekszik megadni. „Már az előző bajnokság végén elkezdtük a háttérmunkát, hogy olyan feltételeket tudjunk teremteni a klub számára, amelyre építve mind a hazai, mind a nemzetközi színtéren folytathatják remek sorozatukat. Innen is üzenem a szekszárdi vállalkozásoknak, hogy még van helye a támogatásnak!” – hangsúlyozta Ács Rezső.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.