EUR: 325,78 Ft
CHF: 280,42 Ft
2018. július 19., csütörtök
Emília

Egyéb Szekszárd

Amerikai bedobót igazolt a KSC, Djokic négy évre szerződött

Amerikai bedobót igazolt a 2017/2018-as szezonra a bajnoki ezüstérmes Atomerőmű KSC-Szekszárd női kosárlabdacsapata. Zeljko Djokic vezetőedző négyéves szerződést írt alá a klubbal.

A csapat az elmúlt hétvégén a 48. Sió Kupán folytatta felkészülését a bajnokságra és az Euroligára, előtte sajtótájékoztatón ismertették a legjelentősebb újdonságokat.


Az Egyesült Államokból érkezett Erica McCall a WNBA-ban szereplő Indiana Feverben is bemutatkozott, 21 éves, 188 centiméter magas, a négyes-ötös poszton bevethető játékos – hangzott el a keddi sajtótájékoztatón. Nyolc hónapra szerződött Szekszárdra, és elsősorban a lepattanók megszerzése, a palánk alatti védekezés az erőssége – mondta magáról.

Szabó Noémi, a klub szakmai és sportigazgatója jelezte: teljessé vált a KSC 14 fős kerete. McCall mellett Pécsről Kiss Virág, Sopronból Sara Krjnic érkezett, és csatlakozott a csapathoz a Kassa csapatától igazolt szlovén irányító, Teja Oblak.


Kézfogásokkal is megpecsételték az aláírt négyéves szerződést, Szabó Noémi gratulál Zeljko Djokicnak, közöttük Ács Rezső polgármester
Fotó: Fazekas Zoltán

A sajtótájékoztatón négy évre szóló szerződést írt alá Zeljko Djokic, a KSC vezetőedzője. A magyar-szerb kettős állampolgárságú szakember azt mondta, célja, hogy négy év alatt bajnoki címet szerezzen a Szekszárddal. Hozzátette: felkészülésük során a szeptember 26-i, Montpellier elleni Euroliga-selejtezőre koncentrálnak. A két összecsapáson egy tapasztalt és egy fiatal, lendületes csapat – a KSC Szekszárd – fog találkozni, bízik abban, hogy utóbbi jut tovább. A vezetőedző szerint az amerikai játékos megfelelően pótolja majd az olasz Famila Schióhoz visszatérő Eva Lisecet, aki az elmúlt idényben a KSC legjobbja volt.

Ács Rezső, Szekszárd polgármestere a rendkívül sikeres előző szezonra visszautalva azt mondta, a KSC nagyszerű szereplése feladta a leckét az önkormányzatnak, amely a jövőben is minden támogatást igyekszik megadni. „Már az előző bajnokság végén elkezdtük a háttérmunkát, hogy olyan feltételeket tudjunk teremteni a klub számára, amelyre építve mind a hazai, mind a nemzetközi színtéren folytathatják remek sorozatukat. Innen is üzenem a szekszárdi vállalkozásoknak, hogy még van helye a támogatásnak!” – hangsúlyozta Ács Rezső.

Kapcsolódó Cikkek

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.

 • Lezárják a 21-es nógrádi szakaszát

  Lezárják a 21-es nógrádi szakaszát

  Az Ózd-Budapest irányába közlekedőket érintő hír: Tar és Mátraverebély között teljes útzáras terelést vezetnek be július 21-22 között a vadátjáró beemelési munkái miatt.