EUR: 318,12 Ft
CHF: 280,64 Ft
2019. január 22., kedd
Artúr, Vince

Belföld

Az örökbefogadás egy életre szóló felelősség!

Hatalmas érdeklődés övezte a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság Állategészségügyi Szolgálata Illatos úti telepét segítő Doktorok az Állatokért Állategészségügyi Alapítvány (DOKTA) rendezvényét, amin közel ezer gazdi vagy éppen leendő gazdi és több száz kutya vett részt az Allee melletti Kőrösy sétányon.

Az V. Örökbefogadott Állatok Napján tartott esemény célja az volt, hogy ösztönözzék az örökbefogadást és felhívják a figyelmet a felelős állattartásra.


A szervezők kutya-gazdi szépségversennyel, kutyabehívó versennyel, emberméretű ismeretterjesztő társasjátékokkal, interaktív bemutatókkal, rengeteg szakemberrel és az „Állj a képre és tégy kutyahűségesküt!” elnevezésű aktivitással készültek, amire mintegy ezer érdeklődő, házikedvenc és gazdája, köztük sok örökbefogadott  kutya és családja volt kíváncsi.

A szórakoztatás mellett a rendezők célja volt az is, hogy felhívják a figyelmet  az örökbefogadás jelentőségére, másrészt hangsúlyozni kívánták a felelős állattartás társadalmi értékét, hasznosságát.


Az érdeklődőknek bemutatták, hogy nagyvárosi környezetben is létezhet olyan kutyás élet, ami élvezhető, a környezet számára sem zavaró, és egyúttal életmentő is lehet.

„Aki az Illatos útról választ magának társat, amellett, hogy boldog gazdivá válhat és otthont, biztonságot, törődést, örömöt hoz egy addig gazdátlan állat életébe, egyúttal társadalmi felelősségvállalást is tesz, hiszen átvállalja egy olyan állat gondozását, amelyét addig a FÖRI Állategészségügyi Szolgálata révén az önkormányzat látta el. Azonban az örökbefogadás valóban nagyobb felelősséggel, többletmunkával jár, és a döntést alapos megfontolás kell, hogy megelőzze” – mondta a Lokálnak a DOKTA képviselője, Dódity Gabriella az örökbefogadással kapcsolatban.

Természetesen a sztárokat sem hagyta hidegen a kedvencekért tartott rendezvény. Tóth Vera énekesnő örökbefogadott kutyájával, Hugóval érkezett,majd egy koncerttel szórakoztatta a közönséget.

Feltűnt Szabó Dóri is, aki a kutya—gazdi szépségverseny zsűrijében foglalt helyett.

Az Allee Bevásárlóközpont képviseletében Egyed Krisztina marketingvezető az eseményen 100.000 Ft adományt adott át a DOKTÁ-nak, amelyet az Illatos úton lévő szívférges kutyák, Bundás és társai gyógyítására ajánlott fel.

Szomorú adat, hogy évente mintegy kétezer állat kerül ugyanis az Illatos úti telepre, amelynek a felelőtlen állattartás az oka, a következménye pedig, hogy ugyanennyi állatnak kell felelős gazdit találni. Az Illatos úti telepen öt éve nincs helyhiány miatti túlaltatás, a férőhelyek száma – ami 94 – azonban nem növelhető.

Az örökbefogadás szabályozott keretek között történik, örökbefogadási szerződéssel, amely az örökbeadó és az örökbefogadó jogait és kötelezettségeit is rögzíti. A fajtatiszta és fajtatiszta jegyeket mutató állatokat kizárólag ivartalanítva adják örökbe. A közelmúltban jelentősen nőtt az ivartalanítva örökbeadott állatok aránya is.

Örökbe fogadni az Illatos útról minden nap lehet. Az örökbefogadásra váró állatok fotóját, naponta frissülő adatait az ebtelep.hu oldalon lehet megnézni, illetve személyesen lehet választani a telepen, ahol az állatgondozók a szerződés megkötése előtt segítenek a megfelelő állat kiválasztásában.

A Lokál az állatkínzás ellen!

Nem biztos, hogy mindenben egyetértünk, de az állatkínzás elleni harc közös ügyünk! Az emberi kegyetlenség sokszor határtalan, pedig az állatok csak szeretetet adnak, védtelenek! Küldjük börtönbe az állatkínzókat! A Lokál kiáll az állatok jogaiért, kövesse a „Börtönt az állatkínzóknak!” Facebook-oldalunkat. Kérünk mindenkit, aki állatokkal kapcsolatos brutalitással találkozik, írja meg nekünk a Facebook-oldalon vagy küldje el a [email protected] címre. Bátran csatoljon fotót beszámolójához, hogy annak minél nagyobb hangot adjunk, ezzel növelve az esélyét, hogy az állatkínzó elnyeri méltó büntetését. Természetesen nem csak a tragédiával végződő esetekkel foglalkozunk. Sikertörténeteket, szerencsés kiszabadításokat, megmentéseket is megoszthatnak velünk. Ismerje meg a világ a névtelen hősöket is, akik folyamatos harcot vívnak a kegyetlen emberekkel!

Börtönt az állatkínzóknak! Kövessen minket a Facebookon:

https://www.facebook.com/bortontazallatkinzoknak/

További cikkeink:

Kapcsolódó Cikkek