EUR: 323,63 Ft
CHF: 277,50 Ft
2018. július 18., szerda
Frigyes

Külföld

Betiltott rovarirtótól halt meg egy kislány

Betiltott rovarirtótól halt meg egy argentin kislány, a hatóság vizsgálja, hogy a tilalom ellenére használják-e még a mérget a mandarinültetvényeken.

A boncolás megállapította, hogy a kislány halála a karbofurán tartalmú rovarirtó halálos adagjának számlájára írható, melyet a gyerek az ország északkeleti részének egy ültetvényéről származó mandarin fogyasztásával vitt a szervezetébe.


Szeptember 9-én a kislány unokatestvérével hittanra ment a templomba. A Corrientes tartománybeli Mburucuyába vezető útról felvettek és megettek egy mandarint. A kislány nem sokkal később remegni kezdett és hányt, a kórházba érkezés előtt meghalt. A fiú is rosszul lett és hányt, de halálos adagot csak a kislány fogyasztott.

“Vizsgálatot indítottuk a helyszínen, ahol a gyümölcsöt felszedték” – mondta szerdán Osvaldo Ojeda ügyész.

Kihallgatták a közeli ültetvény dolgozóit, ám eddig más intézkedés nem történt. A hatóság egyik feltevése, hogy a gyümölcs egy kamionról esett le.

A gyanú szerint ugyanez a vegyi anyag okozta egy kis falu 200 kutyájának halálát júliusban.

Az Európai Unió valamennyi tagállamban teljes körűen betiltotta az emberre is halálos veszélyt jelentő karbofurán tartalmú rovarirtók forgalmazását és felhasználását 2008 decemberétől.

Kapcsolódó Cikkek

 • Én vagyok Bruce Lee!

  Én vagyok Bruce Lee!

  A 8 éves Ryusei Imai bármennyire is hihetetlen, de kisbaba kora óta rajong a legendás Bruce Lee-ért. A japán kisfiú eltökélt szándéka, hogy egyszer olyan híres és hatalmas harcművész lesz, mint példaképe, ezért naponta több órát edz és tanul, na és persze a “kis sárkány” filmjeit is rongyosra nézi.

 • Trump és Putyin barátkoztak

  Trump és Putyin barátkoztak

  Vlagyimir Putyin és Donald Trump megtartotta első hivatalos beszélgetését, július 16-án Helsinkiben. A találkozó mindössze néhány nappal azután történt, hogy az Egyesült Államok hackertámadással vádolt meg tizenkét orosz hírszerző ügynököt.

 • Támogatják a román állam által megbírságolt önkormányzati vezetőket

  Támogatják a román állam által megbírságolt önkormányzati vezetőket

  A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) megyei és területi szervezetei, önkormányzati és parlamenti képviselői szolidaritási alapot hoznak létre, hogy közösen támogathassák a román állam által megbírságolt székelyföldi önkormányzati vezetőket – közölte hétfői hírlevelében a szövetség.

 • Tizenkét újabb holdat fedeztek fel a Jupiter körül

  Tizenkét újabb holdat fedeztek fel a Jupiter körül

  Amerikai tudósok 12 újabb holdat fedeztek fel a Jupiter körül, ezzel a Naprendszer legnagyobb bolygója holdjainak a száma 79-re emelkedett – jelentette be Scott Sheppard, a Carnegie Tudományos Intézet kutatója.