EUR: 318,59 Ft
CHF: 274,16 Ft
2018. május 24., csütörtök
Eszter, Eliza

Sport

Csaló bíró miatt kell újrajátszani a vb-selejtezőt – Videó!

A FIFA döntése értelmében újra kell játszani a Dél-Afrika – Szenegál világbajnoki selejtezőt, mert a Nemzetközi Sportdöntőbíróság jóváhagyta Joseph Lamptey bíró örökös eltiltását.

Még tavaly novemberben rendezték a Dél-Afrikai – Szenegál világbajnoki selejtezőmérkőzést, amelyet a hazaiak 2-1-re megnyertek. Dél-Afrika vezető gólja azonban rendkívül gyanús körülmények között született: Joseph Lamptey bíró tizenegyest ítélt egy kétségtelenül szabályos szituációban.


Márciusban a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) örökre eltiltotta a játékvezetéstől Lampteyt, aki ezt követően a Nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) fordult és fellebezett. Sikertelenül, ugyanis a CAS jóváhagyta a döntést, és a mérkőzés eredményét törölték, ezért november 12-én újra kell játsszák a meccset.

A legfrissebb hírek szerint azonban, a dél-afrikai szövetségnek nem tetszik az újrajátszás gondolata, ezért fellebbezne az ítélet ellen.

– Nem fogadjuk el a határozatot. Ha minden mérkőzést újrajátszanánk, amelyen a bíró hibázik, soha nem lenne vége egyetlen sorozatnak sem – írta közleményében Danny Jordaan, a szövetség elnöke.

Négy forduló után Dél-Afrika a negyedik a negyedik az afrikai selejtezősorozat D csoportjában, Szenegál pedig a harmadik.

Kapcsolódó Cikkek

 • Higgadtság és szenvedély

  Higgadtság és szenvedély

  A kispadokra is érdemes lesz figyelni a Bajnokok Ligája-döntőben. Zinédine Zidane, a Real Madrid mestere játékosként és edzőként is megnyerte már a serleget, míg Jürgen Klopp, a Liverpool menedzsere eddig csak az ellenfelek kezében látta azt.

 • Nikolics klubtársa lesz Torres

  Nikolics klubtársa lesz Torres

  Fernando Torres, a nevelőegyesületétől, az Atlético Madridtól a napokban elköszönt világbajnok spanyol labdarúgó az MLS-ben szereplő Chicago Fire-ben folytathatja.

 • Sastin Marianna játszószőnyeg mellett edz

  Sastin Marianna játszószőnyeg mellett edz

  Sastin Marianna kisfia társaságában készül a budapesti birkózó-világbajnokságra. A Vasas kiválósága egy év után tért vissza a birkózószőnyegre, és mindössze három és fél hónappal fia, Olivér születése után magyar bajnoki címet szerzett a 62 kilósok között.

 • Maffiózókkal barátkozott a világbajnok kapus

  Maffiózókkal barátkozott a világbajnok kapus

  Maffiózóknak tett szívességeket három futballista. Az Olasz Labdarúgó-szövetség nyomozati adatokra hivatkozva azt közölte, hogy a világbajnok Pepe Reina, Paolo Cannavaro és Salvatore Aronica kapcsolatban állt a nápolyi bűnszervezet, a camorra néhány tagjával.