2018. január 20., szombat
Fábián, Sebestyén

Sport

Csaló bíró miatt kell újrajátszani a vb-selejtezőt – Videó!

A FIFA döntése értelmében újra kell játszani a Dél-Afrika – Szenegál világbajnoki selejtezőt, mert a Nemzetközi Sportdöntőbíróság jóváhagyta Joseph Lamptey bíró örökös eltiltását.

Még tavaly novemberben rendezték a Dél-Afrikai – Szenegál világbajnoki selejtezőmérkőzést, amelyet a hazaiak 2-1-re megnyertek. Dél-Afrika vezető gólja azonban rendkívül gyanús körülmények között született: Joseph Lamptey bíró tizenegyest ítélt egy kétségtelenül szabályos szituációban.


Márciusban a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) örökre eltiltotta a játékvezetéstől Lampteyt, aki ezt követően a Nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) fordult és fellebezett. Sikertelenül, ugyanis a CAS jóváhagyta a döntést, és a mérkőzés eredményét törölték, ezért november 12-én újra kell játsszák a meccset.

A legfrissebb hírek szerint azonban, a dél-afrikai szövetségnek nem tetszik az újrajátszás gondolata, ezért fellebbezne az ítélet ellen.

– Nem fogadjuk el a határozatot. Ha minden mérkőzést újrajátszanánk, amelyen a bíró hibázik, soha nem lenne vége egyetlen sorozatnak sem – írta közleményében Danny Jordaan, a szövetség elnöke.

Négy forduló után Dél-Afrika a negyedik a negyedik az afrikai selejtezősorozat D csoportjában, Szenegál pedig a harmadik.

Kapcsolódó Cikkek

  • 29 meccs után kikapott a Barca

    29 meccs után kikapott a Barca

    Megszakadt a Barcelona 29 meccs óta tartó veretlenségi sorozata. A spanyol Király Kupa-negyeddöntő első mérkőzésén az Espanyol az ifjonc Oscar Melendo 88. percben szerzett góljával 1-0-ra győzött. A hazai sikerhez némileg Lionel Messi is hozzájárult, hiszen a 61.

  • Zidane nem tudja elképzelni a Realt Ronaldo nélkül

    Zidane nem tudja elképzelni a Realt Ronaldo nélkül

    Hiába érkeznek egyre gyakrabban a Cristiano Ronaldo távozásáról szóló hírek, Zinédine Zidane, a Real Madrid vezetőedzője egyszerűen nem tudja elképzelni a királyi gárdát a portugál klasszis nélkül – írja a goal.