EUR: 308,76 Ft
CHF: 267,76 Ft
2017. szeptember 21., csütörtök
Máté, Mirella

Sport

Csaló bíró miatt kell újrajátszani a vb-selejtezőt – Videó!

A FIFA döntése értelmében újra kell játszani a Dél-Afrika – Szenegál világbajnoki selejtezőt, mert a Nemzetközi Sportdöntőbíróság jóváhagyta Joseph Lamptey bíró örökös eltiltását.

Még tavaly novemberben rendezték a Dél-Afrikai – Szenegál világbajnoki selejtezőmérkőzést, amelyet a hazaiak 2-1-re megnyertek. Dél-Afrika vezető gólja azonban rendkívül gyanús körülmények között született: Joseph Lamptey bíró tizenegyest ítélt egy kétségtelenül szabályos szituációban.

Márciusban a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) örökre eltiltotta a játékvezetéstől Lampteyt, aki ezt követően a Nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) fordult és fellebezett. Sikertelenül, ugyanis a CAS jóváhagyta a döntést, és a mérkőzés eredményét törölték, ezért november 12-én újra kell játsszák a meccset.

A legfrissebb hírek szerint azonban, a dél-afrikai szövetségnek nem tetszik az újrajátszás gondolata, ezért fellebbezne az ítélet ellen.

– Nem fogadjuk el a határozatot. Ha minden mérkőzést újrajátszanánk, amelyen a bíró hibázik, soha nem lenne vége egyetlen sorozatnak sem – írta közleményében Danny Jordaan, a szövetség elnöke.

Négy forduló után Dél-Afrika a negyedik a negyedik az afrikai selejtezősorozat D csoportjában, Szenegál pedig a harmadik.

Kapcsolódó Cikkek

  • Világliga, Jövünk!

    Világliga, Jövünk!

    Az utolsó mérkőzést már nem is kellett lejátszani a magyar–orosz Davis Kupa-párharcban, hiszen addigra a Fucsovics Márton vezette teniszcsapatunk behozhatatlan előnyre tett szert és 21 év után visszajutottak a világcsoportba.

  • Détári: Három év alatt illene megtanulni magyarul

    Détári: Három év alatt illene megtanulni magyarul

    Détári Lajos a Bors.hu-nak adott nyilatkozatában kicsi odaszúrt Bernd Storck szövetségi kapitánynak. Az egykori világválogatott labdarúgó szerint a német szakember igazán vehette volna a fáradtságot, hogy megtanuljon magyarul.