2018. január 21., vasárnap
Ágnes

Sport

Davis Kupa: Nyolc ellenfél jöhet szóba

Ma sorsolják a Davis Kupa jövő évi nyolcaddöntőjének párosításait. A magyar férfi teniszválogatott nyolc lehetséges csapat közül kaphat ellenfelet.

A Nemzetközi Teniszszövetség bejelentése alapján a világcsoport 16-os mezőnyéből nyolc együttes, Franciaország, Belgium, Nagy-Britannia, Horvátország, Svájc, Ausztrália, Szerbia és Olaszország lesz kiemelt, közülük kap ellenfelet a másik nyolc válogatott, köztük a magyar. A nem kiemeltek között rajtunk kívül Argentína, az Egyesült Államok, Hollandia, Japán, Kanada, Németország és Spanyolország szerepel.


Ha a belgákat, briteket, franciákat kapjuk, akkor itthon játszhatunk, de Ausztrália, Olaszország, Svájc és Szerbia ellen idegenben kell pályára lépnünk. Ha a horvát csapatot kapjuk, akkor sorsolás dönt a helyszínről, mivel a két együttes még nem találkozott a Davis Kupában.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Huszonkét észak-koreai sportoló indul az olimpián

    Huszonkét észak-koreai sportoló indul az olimpián

    Három sportág öt versenyszámában összesen 22 észak-koreai sportoló vesz részt a február 9-én kezdődő phjongcshangi téli olimpián – jelentette be Tomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke.

  • Oláh Bence és Tóth Ivett is ott lesz a téli olimpián

    Oláh Bence és Tóth Ivett is ott lesz a téli olimpián

    A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) elnökségi tagjainak többsége szombatra elektronikus úton jóváhagyta azt a javaslatot, mely szerint a műkorcsolyázók női versenyében Tóth Ivett indulhat, míg a rövidpályás gyorskorcsolyázók férfi váltójának ötödik tagja Oláh Bence lesz a február 9-én rajtoló phjongcshangi téli olimpián.