EUR: 323,63 Ft
CHF: 277,50 Ft
2018. július 18., szerda
Frigyes

Külföld

Észak-Koreában is fogható koreai nyelvű adást indított a BBC

Koreai nyelvű rádió- és internetadást indított kedden a BBC. A brit közszolgálati műsorszóró tájékoztatása szerint a szolgáltatás Észak-Korea egyes részein is elérhető.

“A Koreai-félszigeten élők és a koreai nyelvet beszélők világszerte nyomon követhetik a rádióadást és a legfrissebb híreket online” – közölte a BBC nemzetközi adásokért felelős részlege.


A patinás médiatársaság egyik szóvivője szerint a szolgáltatás Észak-Korea “legalább egy részén” elérhető, annak ellenére, hogy zavarják az adást.

A BBC tájékoztatása szerint a koreai nyelvű adás heti hét nap három órán át rövidhullámon, egy órán át pedig középhullámon elérhető. A szolgáltatást Szöulban, Washingtonban és Londonban készítik az újságírók.


A műsorszóró világszolgálata, a BBC World Service igazgatója, Francesca Unsworth hangsúlyozta, hogy a koreai nyelvű adás a közszolgálati társaság méltányos és pártatlan szolgáltatásról szóló hírnevén alapul.

Az észak-koreaiak azonban nagy árat fizethetnek, ha a BBC-t hallgatják. A Freedom House emberi jogi szervezet szerint az ázsiai országban a második legerősebb a cenzúra a világon Türkmenisztán után.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Én vagyok Bruce Lee!

  Én vagyok Bruce Lee!

  A 8 éves Ryusei Imai bármennyire is hihetetlen, de kisbaba kora óta rajong a legendás Bruce Lee-ért. A japán kisfiú eltökélt szándéka, hogy egyszer olyan híres és hatalmas harcművész lesz, mint példaképe, ezért naponta több órát edz és tanul, na és persze a “kis sárkány” filmjeit is rongyosra nézi.

 • Trump és Putyin barátkoztak

  Trump és Putyin barátkoztak

  Vlagyimir Putyin és Donald Trump megtartotta első hivatalos beszélgetését, július 16-án Helsinkiben. A találkozó mindössze néhány nappal azután történt, hogy az Egyesült Államok hackertámadással vádolt meg tizenkét orosz hírszerző ügynököt.

 • Támogatják a román állam által megbírságolt önkormányzati vezetőket

  Támogatják a román állam által megbírságolt önkormányzati vezetőket

  A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) megyei és területi szervezetei, önkormányzati és parlamenti képviselői szolidaritási alapot hoznak létre, hogy közösen támogathassák a román állam által megbírságolt székelyföldi önkormányzati vezetőket – közölte hétfői hírlevelében a szövetség.

 • Tizenkét újabb holdat fedeztek fel a Jupiter körül

  Tizenkét újabb holdat fedeztek fel a Jupiter körül

  Amerikai tudósok 12 újabb holdat fedeztek fel a Jupiter körül, ezzel a Naprendszer legnagyobb bolygója holdjainak a száma 79-re emelkedett – jelentette be Scott Sheppard, a Carnegie Tudományos Intézet kutatója.