EUR: 319,18 Ft
CHF: 274,72 Ft
2018. május 25., péntek
Orbán

Sport

Federer: Jobb is, hogy kiestem

Elmarad az ínyencek által várt Rafael Nadal–Roger Federer találkozó a US Openen. A spanyol simán legyőzte Andrej Rubljovot, ám a 19-szeres Grand Slam-győztes svájcit 7:5, 3:6, 7:6, 6:4-re verte Juan Martín del Potro.

Ahhoz képest, hogy az argentin teniszező csuklóját az elmúlt években négyszer is megoperálták, remekül játszott Federer ellen. Ha az elődöntőre is átmenti ezt a formát, alaposan megizzasztja Nadalt. Kevesen gondolták volna, hogy a néhány napja még lázzal küszködő Del Potro így feltámad. Mellesleg a US Open az egyetlen Grand Slam-helyszín, ahol Nadal és Federer még nem találkozott. S ha már a statisztikát böngésszük, érdemes megjegyezni, hogy Federer 2004-ben indult győzelmi sorozatát is argentin szakította meg 2009-ben, igaz, kettejük korábbi 21 összecsapásából tizenhatot a svájci nyert meg.


– Nem hiszem, hogy rosszul játszottam, de Juan Martín mindig előjött valamivel, amikor szüksége volt rá. Ezúttal ő volt a jobb, különösen a fontos pontoknál. Érzem, nem lenne ott a helyem az elődöntőben, és neki több esélye lesz legyőzni Rafát, mint nekem lett volna. Ahogy most teniszeztem, az nem elég a győzelemhez. Jobb is, hogy kiestem, így valaki másnak lesz esélye a jobb folytatásra – vallott őszintén, szimpatikusan teljesítményéről Federer.

– Nagyon okosan teniszeztem, most játszottam a legjobban az egész versenyen. A fonákom egyre jobb, és ez biztató Rafa ellen, aki sokat fog támadni – mondta Del Potro.


A másik ágon pénteken a spanyol Pablo Carreno Busta a dél-afrikai Kevin Andersonnal mérkőzik.

Tiszta Amerika a nőknél

A nőknél a már elődöntőbe jutott Venus Williams, Sloane Stephens és Coco Vandeweghe után a szintén amerikai Madison Keys került be a legjobb négy közé. Legutóbb 1981-ben fordult elő, hogy csak hazai teniszező szerepelt a New York-i GS-torna elődöntőjében: akkor Martina Navratilova, Chris Evert, Barbara Potter és a végső győztes Tracy Austin volt a főszereplő. Házi döntőt legutóbb 2002-ben vívtak: Serena Williams győzött nővére, Venus ellen.

Kapcsolódó Cikkek