EUR: 319,18 Ft
CHF: 274,72 Ft
2018. május 25., péntek
Orbán

Program

Fehér Krisztián: Grafikus és játékalkalmazások programozása

A könyv a számítógépes grafikát megjelenítő alkalmazások elkészítését mutatja be, elsősorban különböző játékprogramokra fókuszálva, PC-s és androidos, valamint webes platformokra. Elsődleges célja, hogy az egyes témákat programozási szempontból a lehető legáltalánosabban tárgyalja, és így a megszerzett ismeretek könnyedén átvihetővé váljanak bármilyen, grafikus megjelenítést támogató programozási nyelvre.

A 636 oldalas kötetben 4 játékprogram, 46 segédprogram, három programozási nyelv, három platform, öt grafikus megjelenítő rendszer (Windows GDI, GDI+, Flash, HTML5 Canvas, OpenGL) programozása és közel 20 ezer programsornyi letölthető melléklet található. A főbb programozási alapok és környezetek mellett az olvasó belekóstolhat a Blender, a Flex, a DirectX, az OpenGL, a GDI+ és a HTML5 lehetőségeibe, valamint a VR alkalmazásokba is. Ezenkívül megtanulhatjuk a 3D-s modellkészítés legalapvetőbb fogásait, sőt még 3D-s modellnézegető segédprogramot is készíthetünk a könyv segítségével.


Fehér Krisztián hiánypótló kézikönyve elsősorban a programozni vágyó olvasóknak kínál kellemes tanulási és kikapcsolódási lehetőséget. Az egyes példaprogramokat a szerző gyakorlatias, könnyed stílusban mutatja be. A kiadvány nagy előnye, hogy a használhatóságot tartja szem előtt. Így a könyv segítségével az olvasó elsajátíthatja a grafikus megjelenítést használó játékok készítésének alapjait és képessé válhat önállóan játékprogramokat megtervezni és kivitelezni.

A szerző veterán szoftvertesztelő, minőségbiztosítási tanácsadó, a Magyar Térinformatikai Társaság egyéni szakértői tagja és diplomás német irodalmár. Gyerekkorában autodidakta módon tanult meg programozni, majd az évek során számos programozási nyelvvel megismerkedett. Megszerzett tudását saját térinformatikai keretrendszerének fejlesztése mellett előszeretettel használja alternatív, kísérleti alkalmazások készítésére, amelyek egy része ingyenesen elérhető. A hazai könyvesboltokban az elmúlt években több könyve is megjelent, ezek közül jó néhány a sikerlisták élére került.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • A Duna összeköt! Ezek a pazar nyári programok várnak Budapesten

  A Duna összeköt! Ezek a pazar nyári programok várnak Budapesten

   A főváros nyári, Dunához kapcsolódó kulturális és sportrendezvényeiről: a Szabihídról, Szabad Tér Színház és a Margitszigeti Szabadtéri Színpad 80. évadjáról, a Dunapest Fesztiválról, valamint a Budapest Urban Games – városi sportok fesztiváljáról számoltak be a humán főpolgármester-helyettes mellett a projektgazdák ma a Bálna Budapestben megrendezett sajtótájékoztatón.

 • VIP-vendégeket keres a The Chainsmokers

  VIP-vendégeket keres a The Chainsmokers

  Magyar fiatalokért kampányol a Dj Duó a Balaton Soundon Szövegértési nehézséggel küzdő magyar gyerekek segítéséért kampányol a Balaton Sound támogatásával a Zamárdiban idén fellépő The Chainsmokers duó.

 • Újabb Hedonista Partyt tart Pásztor Anna

  Újabb Hedonista Partyt tart Pásztor Anna

  A Hedonista olyan exkluzív party-sorozat, amelyet Pásztor Anna, a népszerű és merész popdíva álmodott meg. A különleges hangulatú, minőségi produkciókkal teli, immár harmadik Hedonista Party központi témája az ízléses erotika területeinek bemutatása a művészet eszközeivel – minőségi és tartalmas szórakozás, amely a titkon bennünk lappangó vágyaknak a művészet eszközeivel teremt teret és elégít ki azokat.

 • A Brit Floyd újra Budapestre jön

  A Brit Floyd újra Budapestre jön

  A Brit Floyd három év után visszatér Magyarországra. Napjaink legnagyobb szabású Pink Floyd tribute showja november 20-án a Barba Negra Music Club színpadán lesz látható és hallható.