EUR: 309,50 Ft
CHF: 267,35 Ft
2017. szeptember 24., vasárnap
Gellért, Mercédesz

Program

Fehér Krisztián: Grafikus és játékalkalmazások programozása

A könyv a számítógépes grafikát megjelenítő alkalmazások elkészítését mutatja be, elsősorban különböző játékprogramokra fókuszálva, PC-s és androidos, valamint webes platformokra. Elsődleges célja, hogy az egyes témákat programozási szempontból a lehető legáltalánosabban tárgyalja, és így a megszerzett ismeretek könnyedén átvihetővé váljanak bármilyen, grafikus megjelenítést támogató programozási nyelvre.

A 636 oldalas kötetben 4 játékprogram, 46 segédprogram, három programozási nyelv, három platform, öt grafikus megjelenítő rendszer (Windows GDI, GDI+, Flash, HTML5 Canvas, OpenGL) programozása és közel 20 ezer programsornyi letölthető melléklet található. A főbb programozási alapok és környezetek mellett az olvasó belekóstolhat a Blender, a Flex, a DirectX, az OpenGL, a GDI+ és a HTML5 lehetőségeibe, valamint a VR alkalmazásokba is. Ezenkívül megtanulhatjuk a 3D-s modellkészítés legalapvetőbb fogásait, sőt még 3D-s modellnézegető segédprogramot is készíthetünk a könyv segítségével.

Fehér Krisztián hiánypótló kézikönyve elsősorban a programozni vágyó olvasóknak kínál kellemes tanulási és kikapcsolódási lehetőséget. Az egyes példaprogramokat a szerző gyakorlatias, könnyed stílusban mutatja be. A kiadvány nagy előnye, hogy a használhatóságot tartja szem előtt. Így a könyv segítségével az olvasó elsajátíthatja a grafikus megjelenítést használó játékok készítésének alapjait és képessé válhat önállóan játékprogramokat megtervezni és kivitelezni.

A szerző veterán szoftvertesztelő, minőségbiztosítási tanácsadó, a Magyar Térinformatikai Társaság egyéni szakértői tagja és diplomás német irodalmár. Gyerekkorában autodidakta módon tanult meg programozni, majd az évek során számos programozási nyelvvel megismerkedett. Megszerzett tudását saját térinformatikai keretrendszerének fejlesztése mellett előszeretettel használja alternatív, kísérleti alkalmazások készítésére, amelyek egy része ingyenesen elérhető. A hazai könyvesboltokban az elmúlt években több könyve is megjelent, ezek közül jó néhány a sikerlisták élére került.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Fogyási világrekordra készülnek Magyarországon 

  Fogyási világrekordra készülnek Magyarországon 

  A nagy fogyás: életmódváltó példaképek kerestetnek! Magyarország Európa legtúlsúlyosabb országa, évente több mint egymillió személy próbálkozik meg testsúlycsökkentéssel, de túlnyomó többségük nem tud tartós eredmény elérni.

 • Hamarosan a mozikban a Budapest Noir

  Hamarosan a mozikban a Budapest Noir

  November 2-án mutatják be a magyar mozik a Budapest Noir c. nagyjátékfilmet. A Budapest Noir Gárdos Éva rendezésében, a Pioneer Pictures gyártásában, Kemény Ildikó vezető producer irányításával készült, főszereplői Kolovratnik Krisztián, Tenki Réka, Kulka János, Kováts Adél, Dobó Kata és Anger Zsolt.

 • Art Market Budapest 2017: Nemzetközi Kortárs Képzőművészeti Kiállítás és Vásár

  Art Market Budapest 2017: Nemzetközi Kortárs Képzőművészeti Kiállítás és Vásár

  Október 12-15. között Budapest ismét Európa egyik legvonzóbb kulturális célpontjává, a régió képzőművészeti fővárosává válik: a hetedik alkalommal megrendezésre kerülő Art Market Budapest, Közép- és Kelet-Európa legjelentősebb nemzetközi művészeti vására, Magyarország legnagyobb kortárs kiállítása négy kontinens közel 25 országából érkező 100 kiállító választékát mutatja be a közönségnek.