EUR: 324,12 Ft
CHF: 280,91 Ft
2018. június 21., csütörtök
Alajos, Leila

Belföld

Fidesz: Hiller István és a szocialisták tandíjat vezettek be és elvették a fiatalok jövőképét

Hiller István annak a Gyurcsány-kormánynak volt az oktatási minisztere, amelyik “bevezette a tandíjat, megduplázta a fiatalok munkanélküliségét és azt mondta nekik, el lehet menni innen” – írta a Fidesz-frakció keddi, az MTI-hez eljuttatott közleményében.

A nagyobbik kormánypárt parlamenti frakciója arra reagált, hogy Hiller István, az MSZP választmányi elnöke a nap folyamán, sajtótájékoztatón azt mondta, a szocialisták kormányra kerülve ingyenessé tennék az első diploma megszerzését. Az ellenzéki politikus úgy vélte, jelenleg a magyar felsőoktatás tudatos leépítése történik, a kormány azt akarja, hogy kevesebb magyar fiatal legyen diplomás, ezért kevesebb pénzt szán erre a területre; az MSZP ezzel szemben azt akarja, hogy többen szerezzenek diplomát.


A Fidesz-frakció közleményében az áll: a szocialisták megint “teljesen hiteltelen ígérgetésbe” kezdtek, miközben kormányon épp az ellenkezőjét tették annak, amiről most beszélnek. “Elvették a fiataloktól a kiszámítható jövőképet, elvették az oktatástól a pénzeket, fenntarthatatlan adósságba sodorták az egyetemeket és nem becsülték meg az oktatókat sem” – sorolták. A szocialisták még azt sem támogatták, hogy jövőre 37 milliárddal többet kapjon a felsőoktatás – tették hozzá.

Kiemelték: a Fidesz-KDNP kormányzása óta pótolja a pénzt az oktatásba, stabilizálta az egyetemek és főiskolák pénzügyi helyzetét és emeli a felsőoktatási dolgozók bérét. Úgy folytatták: több ezer hallgató tanul duális képzésben, kedvezőbbé tették a diákhitelt, ingyenessé az első sikeres nyelvvizsgát és eltörölték a felsőoktatási felvételi alapdíját. Jelenleg a fiatalok abban a tudatban tanulhatnak tovább, hogy a diploma munkát is jelent, mert körükben a munkanélküliség 2010 óta harmadára csökkent – olvasható a közleményben.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • 145 millióba kerül egy migráns a németeknek

  145 millióba kerül egy migráns a németeknek

  Egyetlen menekült 450 ezer eurójába, vagyis mintegy 145 millió forintjába kerül Németországnak – számolták ki német gazdasági szakemberek, akik egyre inkább azt hangoztatják: a “wilkommenspolitik” nem hasznára válik, hanem egyre nagyobb kárt okoz a német gazdaságban.

 • Ennyien még sosem jöttek

  Ennyien még sosem jöttek

  „Az eddigi legjobb sörfesztivált zártuk” – értékelte a hétvégét Szutter Levente, a szervező Tatabánya Pont vezetője.

 • Kövér: Jó reggelt kívánok a nyugati politikusoknak

  Kövér: Jó reggelt kívánok a nyugati politikusoknak

  Nagy kedvence a Trónok harca sorozat. Olyan kispályás futballcsapatban játszik immár negyven éve, amely most két ponttal vezeti a bajnokságot. És huszonhat éve nem ült sem metrón, sem villamoson, de még BKV buszon sem.