2018. június 21., csütörtök
Alajos, Leila

Egyéb Kaposvár

Folytatódik a városi korcsolyaoktatás

Az előző évek hagyományait követve ebben az évben is térítésmentesen tanulhatnak meg korcsolyázni a kaposvári óvodások és iskolások. A kicsik immáron harmadik éve sajátíthatják el a csúszkálás fortélyait a pedagógusoktól.

Az elmúlt években a programnak köszönhetően több száz kisgyermek tanulta meg, hogy miként lehet biztonságosan és biztosan siklani a jégen, idén pedig mint 500 óvodással foglalkoznak majd a szakemberek, valamint több százra tehető az általános iskolások száma is, akik tanórai keretekben mennek majd a jégcsarnokba. Remélhetőleg többen kedvet kapnak ahhoz, hogy a korcsolyasportot válasszák.


*/Fotó: KP – Egyre több kaposvári gyerek tud korizni

– A különböző utánpótláscsapatokban már 78-an játszanak, ezekkel a fiatalokkal eddig két edző dolgozott, ez évtől pedig már öt – mondta Dér Tamás, a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola igazgatója a tanévkezdéssel szinte egyidejűleg induló program kapcsán.

A somogyi megyeszékhely példaértékű kezdeményezését a Magyar Jégkorong Szövetség is támogatja, ezért mentoredzőként tanítja majd a kicsiket Kaposváron Györgypál Kadocsa, aki a jövőben a régió több városában is tevékenykedik.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • 650 perc zene

  650 perc zene

  650 perc zenével tisztelegtek a 650 éves Kecskemét város előtt a kecskeméti szólisták és együttesek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében a Nagytemplom ódon falait töltötték meg zenével a múlt szombaton reggeltől egészen estig.

 • Megújul a színház, uszoda épül

  Megújul a színház, uszoda épül

  A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is.

 • Ne dobj mindent a kukába!

  Ne dobj mindent a kukába!

  Észre sem vesszük, de hétköznapi tevékenységeink során számtalanszor esünk abba a hibába, hogy egy-egy tárgyat, már feleslegessé váló használati eszközt a kukába dobunk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mások számára az még hasznos lehet, vagy újragondolva adott esetben még saját magunk is újra tudnánk hasznosítani.