2018. január 18., csütörtök
Piroska

Egyéb Kaposvár

Folytatódik a városi korcsolyaoktatás

Az előző évek hagyományait követve ebben az évben is térítésmentesen tanulhatnak meg korcsolyázni a kaposvári óvodások és iskolások. A kicsik immáron harmadik éve sajátíthatják el a csúszkálás fortélyait a pedagógusoktól.

Az elmúlt években a programnak köszönhetően több száz kisgyermek tanulta meg, hogy miként lehet biztonságosan és biztosan siklani a jégen, idén pedig mint 500 óvodással foglalkoznak majd a szakemberek, valamint több százra tehető az általános iskolások száma is, akik tanórai keretekben mennek majd a jégcsarnokba. Remélhetőleg többen kedvet kapnak ahhoz, hogy a korcsolyasportot válasszák.


*/Fotó: KP – Egyre több kaposvári gyerek tud korizni

– A különböző utánpótláscsapatokban már 78-an játszanak, ezekkel a fiatalokkal eddig két edző dolgozott, ez évtől pedig már öt – mondta Dér Tamás, a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola igazgatója a tanévkezdéssel szinte egyidejűleg induló program kapcsán.

A somogyi megyeszékhely példaértékű kezdeményezését a Magyar Jégkorong Szövetség is támogatja, ezért mentoredzőként tanítja majd a kicsiket Kaposváron Györgypál Kadocsa, aki a jövőben a régió több városában is tevékenykedik.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Meglepő fotót osztott meg követőivel Czippán Anett. A műsorvezető tavaly novemberben adott életet második gyermekének, Somának és szerette volna megmutatni, hogy a szoptatás mennyire fájdalmas tud lenni.

 • A közösség ünnepe

  A közösség ünnepe

  Hetedik alkalommal rendezték meg a város bálját, amelynek bevételét ezúttal a kanizsai gyermekotthon javára fordítják: az intézményben sószobát és sportpályát akarnak kialakítani.

 • Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  A korábbi hagyományokhoz híven idén is megrendezik a Jótékonysági Rotary-bált. Mivel a célok közösek, a Sopronban működő két Rotary klub együtt szervezi a rangos eseményt a Liszt Központban január 20-án.

 • A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  Megkezdődtek  a korábbi II. számú rendelőintézet (“Zöld SZTK”) átalakítási- felújítási munkálatai. Ahogy arról már beszámoltunk, a Fejér Megyei Kormányhivatal költözik majd a jelenleg használaton kívüli épületbe.