EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 15., szombat
Valér

Egyéb Kaposvár

Folytatódik a városi korcsolyaoktatás

Az előző évek hagyományait követve ebben az évben is térítésmentesen tanulhatnak meg korcsolyázni a kaposvári óvodások és iskolások. A kicsik immáron harmadik éve sajátíthatják el a csúszkálás fortélyait a pedagógusoktól.

Az elmúlt években a programnak köszönhetően több száz kisgyermek tanulta meg, hogy miként lehet biztonságosan és biztosan siklani a jégen, idén pedig mint 500 óvodással foglalkoznak majd a szakemberek, valamint több százra tehető az általános iskolások száma is, akik tanórai keretekben mennek majd a jégcsarnokba. Remélhetőleg többen kedvet kapnak ahhoz, hogy a korcsolyasportot válasszák.


*/Fotó: KP – Egyre több kaposvári gyerek tud korizni

– A különböző utánpótláscsapatokban már 78-an játszanak, ezekkel a fiatalokkal eddig két edző dolgozott, ez évtől pedig már öt – mondta Dér Tamás, a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola igazgatója a tanévkezdéssel szinte egyidejűleg induló program kapcsán.

A somogyi megyeszékhely példaértékű kezdeményezését a Magyar Jégkorong Szövetség is támogatja, ezért mentoredzőként tanítja majd a kicsiket Kaposváron Györgypál Kadocsa, aki a jövőben a régió több városában is tevékenykedik.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.