EUR: 323,63 Ft
CHF: 277,50 Ft
2018. július 18., szerda
Frigyes

Külföld

Három állatkínzót vettek őrizetbe az Egyesült Államokban

Saját magukra hívtak rendőrt az állatkínzók, majd tagadták, hogy bármi közük lenne a az embertelen körülmények között tartott kutyához.

A rhode island-i állatvédők szerint a rendőrség munkatársai három személyt vettek őrizetbe állatkínzás gyanúja miatt Central Falls-ban.


A rendőrség szerint a 22 éves Ciara Pabon, barátja Jomar Gonzalez és az apja Juan Gonzalez beismerték, hogy ők kellett volna neveljék a kutyát, és azt is elismerték, hogy tisztában voltak azzal, hogy rossz körülményeket biztosítottak az állatoknak.

A Treasure (Kincs) névre hallgató kiskutyát egy hete találták meg egy udvarban. Az állatvédők szerint hatalmas tumorai voltak, a fogai is tönkrementek és a bundája is meg volt tépázva. A rendőröket maga Pabon hívta ki, azzal, hogy egy ismeretlen kutya van az udvarán, és amikor a járőrök kiérkeztek a helyszínre tagadta, hogy bármi köze lenne a jószághoz.


Fotó: Facebook

 

A város állategészségügyi nyomozói azonnal vizsgálódni kezdtek, akik kiderítették, hogy az állat abban a kertben élt, ahol megtalálták.

– Közös munkát folytattunk az állatvédőkkel és a rendőrséggel, így derítettük ki, hogy pontosan mi is történt. Most már Rhode Island igazságügyén múlik, hogy a tetteseket felelősségre vonják – nyilatkozta Joe Warzycha nyomozó.

Egyik gyanúsított sem tudott egyértelmű magyarázatot adni arra, hogy miért nem törődtek a kutyával. Állatkínzás miatt indítottak eljárást ellenük, illetve Jomar Gonzalez és Pabon még azért is felelhet, mert szándékosan félrevezették a hatóságokat, és akadályozták a nyomozást.

Treasure most az állatvédőknél van és képzett állatorvosok vigyáznak rá.

 

A Lokál az állatkínzás ellen!

Nem biztos, hogy mindenben egyetértünk, de az állatkínzás elleni harc közös ügyünk! Az emberi kegyetlenség sokszor határtalan, pedig az állatok csak szeretetet adnak, védtelenek! Küldjük börtönbe az állatkínzókat! A Lokál kiáll az állatok jogaiért, kövesse a „Börtönt az állatkínzóknak” Facebook-oldalunkat. Kérünk mindenkit, aki állatokkal kapcsolatos brutalitással találkozik, írja meg nekünk a Facebook-oldalon vagy küldje el a szerkesztoseg@lokal.hu címre. Kövessen minket a Facebookon: https://www.facebook.com/bortontazallatkinzoknak/

További cikkeink:

Kapcsolódó Cikkek

 • Én vagyok Bruce Lee!

  Én vagyok Bruce Lee!

  A 8 éves Ryusei Imai bármennyire is hihetetlen, de kisbaba kora óta rajong a legendás Bruce Lee-ért. A japán kisfiú eltökélt szándéka, hogy egyszer olyan híres és hatalmas harcművész lesz, mint példaképe, ezért naponta több órát edz és tanul, na és persze a “kis sárkány” filmjeit is rongyosra nézi.

 • Trump és Putyin barátkoztak

  Trump és Putyin barátkoztak

  Vlagyimir Putyin és Donald Trump megtartotta első hivatalos beszélgetését, július 16-án Helsinkiben. A találkozó mindössze néhány nappal azután történt, hogy az Egyesült Államok hackertámadással vádolt meg tizenkét orosz hírszerző ügynököt.

 • Támogatják a román állam által megbírságolt önkormányzati vezetőket

  Támogatják a román állam által megbírságolt önkormányzati vezetőket

  A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) megyei és területi szervezetei, önkormányzati és parlamenti képviselői szolidaritási alapot hoznak létre, hogy közösen támogathassák a román állam által megbírságolt székelyföldi önkormányzati vezetőket – közölte hétfői hírlevelében a szövetség.

 • Tizenkét újabb holdat fedeztek fel a Jupiter körül

  Tizenkét újabb holdat fedeztek fel a Jupiter körül

  Amerikai tudósok 12 újabb holdat fedeztek fel a Jupiter körül, ezzel a Naprendszer legnagyobb bolygója holdjainak a száma 79-re emelkedett – jelentette be Scott Sheppard, a Carnegie Tudományos Intézet kutatója.