EUR: 321,85 Ft
CHF: 279,36 Ft
2018. június 19., kedd
Gyárfás

Sport

Hat magyar érem Skandináviából

Három első, egy második és két harmadik helyezést értek el a magyar kempósok a svédországi Svedalában rendezett nemzetközi viadalon. Összesen hét sportoló utazott el a szombati bajnokságra, akik valamennyien a válogatott keretének tagjai.

Az első alkalommal megtartott Északi Nyílt Kempo Bajnokságon Ditchen Dániel  nyerte az első érmet hazánknak, aki ráadásul a bajnokság legtechnikásabb versenyzőjének járó díjat is elnyerte. Ódor Lili  a hölgyek mezőnyében folytatta a magyar aranyak gyarapítását. A felcsúti tehetség nagy küzdelemben győzte le svéd ellenfelét. A harmadik elsőségünket Szabó Tibor Benedeknek  köszönhetjük, aki talán a torna leggyorsabb győzelmét hozta össze a fináléban.


A felcsúti Ódor Lili (balra) aranyérmet szerzett Svédországban

Kiss Krisztián László második helyen végzett, míg a korábban már egy elsőséget bezsebelő Szabó Tibor Benedek  és Karácsonyi Krisztián  révén egy-egy harmadik helyezést is sikerült szereznünk. Lacza Ábel és Ódor Erik  egy súly- és korcsoportba kerültek a sorsolást követően, ahol rajtuk kívül is voltak szép számmal indulók. Ábel végül a negyedik, Erik pedig az ötödik helyet szerezte meg.

A magyar kempósok első őszi megmérettetése volt a mostani. A magyar bajnokság október 7-én folytatódik a III. Izsó Mihály Emlékverseny, Újfehértói Kempo Kupa küzdelmeivel, majd október végén a romániai Európa-bajnokság következik.

Kapcsolódó Cikkek