2018. január 24., szerda
Timót

Budapest VIII.kerület

Heten vannak az új állampolgárok

Az Erkel Színházban tett állampolgársági esküt szeptember 10-én hét honfitársunk. A honosítási okiratot Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere adta át nekik.

– A magyar állampolgárságról szóló törvény módosításával azt üzentük, a mi nemzetünk tagjai, akik a magyar nemzethez tartozónak érzik és vallják magukat, számíthatnak egymásra és Magyarországra, éljenek bárhol is a világon – mondta Kocsis Máté szeptember 10-én az Erkel Színházban rendezett állampolgársági eskütételen.

(fotó: MTI)

Józsefváros polgármestere ezzel arra emlékeztetett, hogy 2010-ben a polgári kormány egyik első intézkedése volt a magyar állampolgárságról szóló törvény módosítása, amely bevezette az egyszerűsített honosítási eljárást.

A vasárnapi ünnepségen heten vehették át a honosítási okiratot.

Kapcsolódó Cikkek

 • Világraszóló siker volt a vizes vb és a Duna Aréna

  Világraszóló siker volt a vizes vb és a Duna Aréna

  Folyamatos támadások érték a vizes vb megrendezését és annak költségeit. A csapból is az folyik, hogy Orbán Viktor baráti köre elképesztő haszonnal építette meg a létesítményt és a hozzá kapcsolódó egyéb beruházásokat.

 • 50 év táncdal

  50 év táncdal

  Hol jár az eszem? Kislány a zongoránál. Még fáj minden csók. Ajjaj, fekete vonat! Talán még a legfiatalabbak is ismerik ezeket a dalrészleteket, ha máshonnan nem, felvételről, feldolgozásokból, vagy a szülők, nagyszülők fürdőszobai énekléséből.

 • Ő a mi képviselőnk!

  Ő a mi képviselőnk!

  2018. január 8-án a FIDESZ Zuglói Csoportja egyhangú szavazással országgyűlési képviselő-jelöltnek javasolta dr. Jelen Tamást. A FIDESZ Zuglói Választókerületi Szervezete a javaslatot szintén egyhangúan támogatta.

 • Galambok minden mennyiségben

  Galambok minden mennyiségben

  Idén ünnepli 105. születésnapját a rákospalotai B-15 Testvériség Galambász Egyesület. A szakértő klubtagok rendszeresen kiállítják galambjaikat és díszmadaraikat az országos bemutatókon és versenyeken.