EUR: 309,50 Ft
CHF: 267,35 Ft
2017. szeptember 23., szombat
Tekla, Líviusz

Budapest VIII.kerület

Heten vannak az új állampolgárok

Az Erkel Színházban tett állampolgársági esküt szeptember 10-én hét honfitársunk. A honosítási okiratot Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere adta át nekik.

– A magyar állampolgárságról szóló törvény módosításával azt üzentük, a mi nemzetünk tagjai, akik a magyar nemzethez tartozónak érzik és vallják magukat, számíthatnak egymásra és Magyarországra, éljenek bárhol is a világon – mondta Kocsis Máté szeptember 10-én az Erkel Színházban rendezett állampolgársági eskütételen.

(fotó: MTI)

Józsefváros polgármestere ezzel arra emlékeztetett, hogy 2010-ben a polgári kormány egyik első intézkedése volt a magyar állampolgárságról szóló törvény módosítása, amely bevezette az egyszerűsített honosítási eljárást.

A vasárnapi ünnepségen heten vehették át a honosítási okiratot.

Kapcsolódó Cikkek

  • Piknik a Tisztviselőtelepen

    Piknik a Tisztviselőtelepen

    A hagyományokat követve idén is a Bláthy Ottó utca sarkán lévő tér adott otthont a Tisztviselőtelepi Önkormányzati Egyesület által szervezett Bográcsfesztiválnak.

  • Nem csak a húszéveseké a világ

    Nem csak a húszéveseké a világ

    Nyugdíjas korban is lehet élet az élet, ha élettel töltöd meg! Ez a jelmondata annak az ingyenes programnak, melyet minden péntek délután tartanak a Zuglói Civil Házban és ahol bárki találhat magának sakk, kártya vagy épp társasjáték partnert.