2017. november 06., hétfő
Lénárd

Budapest VIII.kerület

Heten vannak az új állampolgárok

Az Erkel Színházban tett állampolgársági esküt szeptember 10-én hét honfitársunk. A honosítási okiratot Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere adta át nekik.

– A magyar állampolgárságról szóló törvény módosításával azt üzentük, a mi nemzetünk tagjai, akik a magyar nemzethez tartozónak érzik és vallják magukat, számíthatnak egymásra és Magyarországra, éljenek bárhol is a világon – mondta Kocsis Máté szeptember 10-én az Erkel Színházban rendezett állampolgársági eskütételen.

(fotó: MTI)

Józsefváros polgármestere ezzel arra emlékeztetett, hogy 2010-ben a polgári kormány egyik első intézkedése volt a magyar állampolgárságról szóló törvény módosítása, amely bevezette az egyszerűsített honosítási eljárást.

A vasárnapi ünnepségen heten vehették át a honosítási okiratot.

Kapcsolódó Cikkek

 • Na végre, igazi színház!

  Na végre, igazi színház!

  Pár napja mutatták be Edward Albee: Mese az állatkertről című drámáját a patinás Fészek Művészklub kupola termébe.

 • Márton-napi libaságok

  Márton-napi libaságok

  Márton napja a karácsony előtti 40 napos böjt előtti utolsó ünnepnap. Ilyenkor nagy evés-ivást rendeztek, hogy a következő esztendőben is bőven legyen mit fogyasztani.

 • Szakápolás otthon

  Szakápolás otthon

  Minden beteg vágya, hogy a gyógyulás vagy a rehabilitáció időszakát otthon, a megszokott, megnyugtató környezetben tölthesse, de olyan profi ápolók segítségével, mint ha kórházban lábadozna.