2017. november 06., hétfő
Lénárd

Budapest XIV.kerület

Hétvégén is fizetni kell a parkolásért a Városligetben

A zuglói önkormányzat döntésével szinte kizárta a Városligetből az oda érkező családokat, mivel szeptember 1-jétől igen magas parkolási díjakat vezetett be, és van, ahol a hétvégén is fizetni kell.

A helyi önkormányzat tájékoztatása szerint az új parkolási övezetek kialakítása elsősorban a helyi lakosok érdekét szolgálja, ugyanis rengetegen amolyan P+R parkolónak használják a kerület utcáit, elsősorban a nagy közlekedési csomópontok, így az Örs vezér tere és a Városliget környékén. Mint az indoklásban írják, a napközben ott parkoló legtöbb autó tulajdonosa reggel vagy kora délelőtt érkezik a külső kerületekből, illetve az agglomerációból. A zuglói utcákat a késő délutáni, esti órákig ingyenes parkolóként veszik igénybe, mivel a környező kerületekben már évek óta fizetni kell a közterületi parkolásért.


Mélyen zsebbe kell nyúlnia annak, aki akárcsak hétvégén szeretne autóval menni a Városligetbe! ( Fotó: Sáfár Tibor)

Arra viszont még nem érkezett válasz, vajon miért kell a hétvégén is fizetni a parkolásért, például az Állatkerti körúton és a Gundel Károly úton, ahol óránként 550 forintért hagyhatják ott autójukat a Városligetbe vagy környékére messziről érkező családok. Kicsit olcsóbban lehet megúszni a parkolást a Hermina úton és az Ajtósi Dürer soron, ott 440, míg a Felvonulási téren 350 forint az „órabér”.

Kapcsolódó Cikkek

 • Na végre, igazi színház!

  Na végre, igazi színház!

  Pár napja mutatták be Edward Albee: Mese az állatkertről című drámáját a patinás Fészek Művészklub kupola termébe.

 • Márton-napi libaságok

  Márton-napi libaságok

  Márton napja a karácsony előtti 40 napos böjt előtti utolsó ünnepnap. Ilyenkor nagy evés-ivást rendeztek, hogy a következő esztendőben is bőven legyen mit fogyasztani.

 • Szakápolás otthon

  Szakápolás otthon

  Minden beteg vágya, hogy a gyógyulás vagy a rehabilitáció időszakát otthon, a megszokott, megnyugtató környezetben tölthesse, de olyan profi ápolók segítségével, mint ha kórházban lábadozna.