EUR: 311,27 Ft
CHF: 270,43 Ft
2018. február 18., vasárnap
Bernadett

Budapest XIV.kerület

Hétvégén is fizetni kell a parkolásért a Városligetben

A zuglói önkormányzat döntésével szinte kizárta a Városligetből az oda érkező családokat, mivel szeptember 1-jétől igen magas parkolási díjakat vezetett be, és van, ahol a hétvégén is fizetni kell.

A helyi önkormányzat tájékoztatása szerint az új parkolási övezetek kialakítása elsősorban a helyi lakosok érdekét szolgálja, ugyanis rengetegen amolyan P+R parkolónak használják a kerület utcáit, elsősorban a nagy közlekedési csomópontok, így az Örs vezér tere és a Városliget környékén. Mint az indoklásban írják, a napközben ott parkoló legtöbb autó tulajdonosa reggel vagy kora délelőtt érkezik a külső kerületekből, illetve az agglomerációból. A zuglói utcákat a késő délutáni, esti órákig ingyenes parkolóként veszik igénybe, mivel a környező kerületekben már évek óta fizetni kell a közterületi parkolásért.


Mélyen zsebbe kell nyúlnia annak, aki akárcsak hétvégén szeretne autóval menni a Városligetbe! ( Fotó: Sáfár Tibor)

Arra viszont még nem érkezett válasz, vajon miért kell a hétvégén is fizetni a parkolásért, például az Állatkerti körúton és a Gundel Károly úton, ahol óránként 550 forintért hagyhatják ott autójukat a Városligetbe vagy környékére messziről érkező családok. Kicsit olcsóbban lehet megúszni a parkolást a Hermina úton és az Ajtósi Dürer soron, ott 440, míg a Felvonulási téren 350 forint az „órabér”.

Kapcsolódó Cikkek

 • Bringás úton bringázni veszélyes!

  Bringás úton bringázni veszélyes!

  Nem mindennapi parkolást gátló oszlopokat helyeztek ki a népligeti felüljáró alá. Igaz, az oszlopok végül nem a parkolást, hanem a kerékpározást gátolják, sőt, a bringások testi épségét is veszélyezteti, hiszen a korlátok elhelyezésénél egész egyszerűen nem vették figyelembe, hogy a felüljáró alatt áthalad egy bicikliút is.

 • Erre vágynak 25-35 év közötti fiatalok

  Erre vágynak 25-35 év közötti fiatalok

  Saját lakás, gyerek és természetesen az egészség sem marad le a fiatalok kívánságlistájáról. A Fundamenta készített egy országos felmérést, ami alapján bátran kijelenthető, a 25 évüket betöltött fiataloknak, igen komoly terveik vannak.

 • A kudarc ellenére nincs kapitánykérdés

  A kudarc ellenére nincs kapitánykérdés

  Nem sikerült túl jól az év első sporteseménye a magyar sportolóknak. A férfi kézilabda-válogatott ugyanis pont nélkül, három vereség után esett ki az Európa-bajnokságból, ennek ellenére Kocsis Máté, a szövetség elnöke, és Zsiga Gyula szakmai igazgató is elmondta, nem gondolkoznak kapitánycserében.

 • Világraszóló siker volt a vizes vb és a Duna Aréna

  Világraszóló siker volt a vizes vb és a Duna Aréna

  Folyamatos támadások érték a vizes vb megrendezését és annak költségeit. A csapból is az folyik, hogy Orbán Viktor baráti köre elképesztő haszonnal építette meg a létesítményt és a hozzá kapcsolódó egyéb beruházásokat.