EUR: 308,76 Ft
CHF: 267,76 Ft
2017. szeptember 21., csütörtök
Máté, Mirella

Budapest XIV.kerület

Hétvégén is fizetni kell a parkolásért a Városligetben

A zuglói önkormányzat döntésével szinte kizárta a Városligetből az oda érkező családokat, mivel szeptember 1-jétől igen magas parkolási díjakat vezetett be, és van, ahol a hétvégén is fizetni kell.

A helyi önkormányzat tájékoztatása szerint az új parkolási övezetek kialakítása elsősorban a helyi lakosok érdekét szolgálja, ugyanis rengetegen amolyan P+R parkolónak használják a kerület utcáit, elsősorban a nagy közlekedési csomópontok, így az Örs vezér tere és a Városliget környékén. Mint az indoklásban írják, a napközben ott parkoló legtöbb autó tulajdonosa reggel vagy kora délelőtt érkezik a külső kerületekből, illetve az agglomerációból. A zuglói utcákat a késő délutáni, esti órákig ingyenes parkolóként veszik igénybe, mivel a környező kerületekben már évek óta fizetni kell a közterületi parkolásért.

Mélyen zsebbe kell nyúlnia annak, aki akárcsak hétvégén szeretne autóval menni a Városligetbe! ( Fotó: Sáfár Tibor)

Arra viszont még nem érkezett válasz, vajon miért kell a hétvégén is fizetni a parkolásért, például az Állatkerti körúton és a Gundel Károly úton, ahol óránként 550 forintért hagyhatják ott autójukat a Városligetbe vagy környékére messziről érkező családok. Kicsit olcsóbban lehet megúszni a parkolást a Hermina úton és az Ajtósi Dürer soron, ott 440, míg a Felvonulási téren 350 forint az „órabér”.

Kapcsolódó Cikkek

  • Piknik a Tisztviselőtelepen

    Piknik a Tisztviselőtelepen

    A hagyományokat követve idén is a Bláthy Ottó utca sarkán lévő tér adott otthont a Tisztviselőtelepi Önkormányzati Egyesület által szervezett Bográcsfesztiválnak.

  • Nem csak a húszéveseké a világ

    Nem csak a húszéveseké a világ

    Nyugdíjas korban is lehet élet az élet, ha élettel töltöd meg! Ez a jelmondata annak az ingyenes programnak, melyet minden péntek délután tartanak a Zuglói Civil Házban és ahol bárki találhat magának sakk, kártya vagy épp társasjáték partnert.