EUR: 319,18 Ft
CHF: 274,72 Ft
2018. május 25., péntek
Orbán

Tech

Itt az Android atyjának új csúcsmobilja – Videó!

Az Android alapítójaként is emlegetett Andy Rubin a napokban mutatta be a Recode Code Conference-en új vállalkozásának „gyermekét”, az Essential Phone-t.

Nem túlzás kijelenteni, hogy eddig ez az év egyik legkülönlegesebb és leglátványosabb mobilja. Az Essential Phone legszembetűnőbb újítása a kijelző körüli extrém vékony keret, melyet csak a készülék felső részén található szelfikamera tör meg. Andy Rubin az anyagválasztásra is nagyon odafigyelt, a csúcsmobil kerámia hátlapot és titánkeretet kapott, azaz nemcsak jól néz ki, hanem az átlagnál sokkal strapabíróbb.


A mobil tervezésénél a legfőbb csapásirány az volt, hogy a készülék megjelenésében teljesen letisztult legyen, mentes mindenféle fölösleges, rosszul megírt vagy megtervezett szoftvertől. Ebből kifolyólag a kéretlen előre telepített alkalmazásokat is elhagyták.

Az Essential Phone egy 5,71 colos QHD kijelzőt, egy 13 megapixeles duál hátlapi kamerát és egy 8 megapixeles szelfikamerát kapott. A készüléken Android 7.1.1 operációs rendszer fut, energiaigényét pedig egy 3040 mAh-s aksi biztosítja. A mobil szíveként egy Snapdragon 835 processzor szolgál, amihez 4 GB RAM és 128 GB belső tárhely jár. Érdekesség, hogy a nagy képernyő ellenére fizikai mérete nem sokkal haladja meg a 4,7 colos iPhone 7-ét, ugyanis az izmos okostelefon 141,5 x 71,1 x 7,8 milliméteres paraméterekkel rendelkezik.


A tucatnyi rendhagyó fejlesztés és újítás ellenére az Essential meglepő módon egyáltalán nem túlárazott, ugyanis 699 dollárért, nagyjából 193 ezer forintért rendelhető, ráadásul aki egy picit nagyobb látószögben szeretne vele fotózni, az is megtalálja számításait. A készülékhez egy 360 fokos kamera is csatlakoztatható, amiért 50 dollárt, durván 13 ezer forintot kell kiperkálni.

Kapcsolódó Cikkek